10 mites sobre medicina estètica

Les teràpies de medicina estètica i de rejoveniment s’han popularitzat molt durant aquests últims anys, especialment tenint en compte que han sorgit nous tractaments o millores en els existents, dirigits tant a pells madures com joves.

A continuació, aclarim 10 mites sobre medicina estètica, de la mà dels nostres experts.

1.- El neuromodulador paralitza o deforma l’expressió del rostre

La neuromodulador, coneguda per substància injectable, és un dels tractaments més freqüents per tractar eficaçment les arrugues que apareixen, principalment, a la part superior del rostre. Aquesta zona que engloba el front, el nas i els ulls és especialment sensible, perquè un tractament excessiu pot limitar l’expressivitat del pacient, fer-li minvar la seguretat i fer-li pensar que “ja no és ell mateix”.

No obstant això, actualment els experts en estètica i rejoveniment opten per injectar neuromodulador al lloc i amb les proporcions adequades perquè el pacient se senti còmode amb un resultat natural.

Així mateix, la toxina botulínica, a més de matisar o eliminar les arrugues (segons el cas del pacient), aconsegueix dotar la pell de més lluminositat i tibantor, i revitalitza la zona on s’aplica.

El nueormodulador aconsegueix eliminar o matisar les arrugues, tibant i revitalitzant la pell del rostre

De fet, aquests últims anys ha sorgit la tendència d’aplicar toxina botulínica per prevenir l’aparició d’arrugues o de noves arrugues facials. Una és l’anomenat “baby botox”, dirigit a pells joves, amb l’objectiu de dotar-les de frescor, per evitar i matisar les arrugues.

És important posar-se en mans d’un professional qualificat i amb experiència per obtenir els millors resultats.

2.- Les substàncies de farciment inflamen el rostre excessivament i la persona es veu totalment diferent

L’objectiu principal de les substàncies de farciment és harmonitzar la zona en la qual s’apliquen, ja sigui per a modelar-la, matisar les arrugues o dotar-la de més volum. A més, generalment, aporten més elasticitat, hidratació i vitalitat a la pell.

Justament per això, l’expert en estètica i rejoveniment té l’objectiu que el pacient sigui “la millor versió de si mateix” i això implica que els resultats siguin com més naturals millor, mantenint sempre l’harmonia del rostre.

3.- Les tècniques de medicina estètica només són indicades per a les pells madures

És un dels mites més comuns, ja que, generalment, tenim tendència a pensar que fins que no existeix el problema estètic no l’hem de tractar.

També existeixen teràpies e medicina estètica per a pells joves

No obstant això:

  • Moltes persones se sotmeten a tractaments estètics per harmonitzar, modelar o millorar l’aspecte de zones amb les quals no se senten còmodes. És el cas de la rinomodelació, el tractament de la mandíbula o el disseny de llavis.
  • En altres casos, les teràpies de medicina estètica tenen el doble objectiu de millorar l’aspecte de la pell o d’unes certes zones facials i de prevenir o matisar els efectes de l’envelliment. És el cas de tractaments com els skinboosters o de la tendència “baby botox”.

4.- Una vegada desapareix l’efecte de les teràpies de medicina estètica, les arrugues tenen un aspecte més pronunciat

És, probablement, un dels mites amb menys fonament, perquè la majoria dels tractaments matisen les arrugues, ja sigui emplenant-les, estimulant la producció natural de col·lagen o relaxant el múscul.

Tot això té l’objectiu de retardar els signes de l’envelliment, evitar la progressió de l’arruga o prevenir que aparegui.

Així mateix, segons el tractament, els efectes oscil·len entre els 4 i els 18 mesos.

5.- Les tècniques de medicina estètica són doloroses

Com en altres casos, tot depèn de la tolerància al dolor de cada persona, com també d’altres factors que puguin fer que, en un moment donat, tingui més sensibilitat a qualsevol molèstia.

Per evitar qualsevol sensació de molèstia o dolor, moltes d’aquestes tècniques es duen a terme aplicant anestèsia tòpica (per exemple, amb una pomada). En altres casos, les mateixes substàncies que s’injecten inclouen un anestèsic anomenat lidocaïna, que evita que tingui dolor o molèsties molt intenses.

 

Generalment, abans del tractament de medicina estètica, s'aplica anestèsia tòpica

Així mateix, per evitar molèsties posteriors a alguns tractaments i per obtenir els millors resultats, a vegades l’especialista recomana aplicar gel o cremes que ajudin a la cicatrització.

6.- El neuroodulador pot aplicar-se als llavis

El neuromodulador no és la substància indicada per definir i donar volum als llavis. Per al disseny dels llavis es fa servir subtàncies de farciment, ja que té un efecte voluminitzador, perfilador i hidratant que el fan ideal per a la zona labial.

7.- Les taques de la pell tornen a aparèixer si no es fan tractaments periòdics

Alguns dels objectius de tractaments com el peeling, els làsers IPL o el CO₂ és aconseguir eliminar taques de la pell, com les solars o les degudes a l’acne, com també la presència d’altres alteracions de la dermis.

Una vegada tractades les taques, poden desaparèixer íntegrament o atenuar-se, però és important seguir els consells postractament de l’expert en estètica i rejoveniment per evitar que apareguin noves taques, com també fer tractaments de manteniment segons el cas.

Els làsers CO2 i IPL són molt eficaços per a solucionar uns certs problemes de la dermis

Certs hàbits poden ajudar-nos a prevenir l’aparició de taques, per exemple:

  • Fer servir fotoprotector solar diàriament o base de maquillatge amb un fotoprotector alt
  • Limitar l’exposició solar
  • Protegir la pell del rostre amb barrets/gorres i ulleres de sol homologades
  • Fer neteges facials diàries, especialment si s’utilitzen cosmètics
  • Fer exfoliacions periòdiques (2-3 vegades/setmana)
  • Seguir una dieta equilibrada, fugint demals hàbits, com el consum d’alcohol o de tabac

8.- Les dones es fan més tractaments estètics que els homes

És un mite molt estès, però, actualment, molts homes també opten per fer-se tractaments de medicina estètica per a veure’s millor.

Tots els tractaments de medicina estètica i de rejoveniment es poden aplicar a pacients d’ambdós sexes amb uns resultats excel·lents. Els que tenen més demanda entre els homes són el farciment de les ulleres i el lífting no quirúrgic Ultherapy.

Els homes solen optar per tractaments de farciment de la ullera i d'harmonització de la mandíbula

Així mateix, hi ha unes altres teràpies estètiques més individualitzades, com la marcació mandibular i del mentó, que, en el cas dels homes, acostumen a tenir l’objectiu de dotar el rostre de trets més marcats, aportant volum perquè siguin més “masculins”. En el cas de les dones, aquest tractament sol consistir justament en el contrari, ja que habitualment demanenafinar el rostre.

En qualsevol cas, els tractaments de medicina estètica sempre han d’individualitzar-se, independentment del sexe de la persona, responent a les necessitats concretes del pacient.

9.- El farciment d’ulleres causa bosses per sempre

El farciment de la ullera és indicat per a les persones que tenen el solc d’aquesta zona ocular molt enfonsat, com també bosses poc marcades, ja sigui pel procés natural d’envelliment o a causa de factors hereditaris.

Se sol tractar a la consulta, amb microinjeccions de substàncies de farciment.

Quan es du a terme el tractament, s’aprecia un canvi substancial, ja que aquesta zona recupera el volum i, a més, el color de la ullera acostuma a matisar-se, com també petites arrugues de la zona. El resultat és un aspecte més descansat i una pell més hidratada, vital i elàstica.

El tractament de la ullera millora amb eficàcia l'aspecte d'aquesta zona pròxima als ulls

Precisament, per tot això, el tractament de la ullera no ocasiona bosses. A més, com que es fa amb una substància reabsorbible com és l’àcid hialurònic, la durada del tractament és d’entre dotze i divuit mesos i els resultats, malgrat ser bastant duradors, no són per sempre.

En paral·lel, per a les persones que es volen tractar les bosses marcades, existeixen solucions específiques i definitives, com la blefaroplàstia, una de les cirurgies estètiques oculofacials més demanades i en la qual els especialistes de l’IMO Grup Miranza són experts.

10.- A partir dels 50 anys, totes les solucions són quirúrgiques

A partir dels 50 anys és quan, probablement, comencem a notar de forma més significativa els signes de l’edat, especialment al rostre. Per això, moltes persones opten per solucions quirúrgiques per solucionar-los.

Actualment, hi ha multitud d’opcions tant de medicina estètica com quirúrgiques, les quals poden ser per a pells joves i madures. No obstant això, en primer lloc, és important posar-se en mans d’un expert en estètica i rejoveniment facial, que pugui assessorar el pacient sobre les opcions, segons el seu cas, les necessitats i sent realista en relació amb les expectatives.

IMO Institut de Microcirurgia Ocular

Josep María Lladó, 3
08035 Barcelona
Tel: 934 000 700
E-mail: informacion@imo.es
Veure mapa a Google Maps

En cotxe

Coordenades navegador GPS:
41º 24’ 38” N – 02º 07’ 29” E

Sortida 7 de la Ronda de Dalt (costat muntanya). La clínica compta amb un aparcament de més de 200 places.

En bus

Autobús H2: Rotonda de Bellesguard, parada 1540

Autobús 196: Josep Maria Lladó-Bellesguard, parada 3191

Autobusos H2, 123, 196: Ronda de Dalt – Bellesguard, parada 0071

IMO Madrid

C/ Valle de Pinares Llanos, 3
28035 Madrid
Tel: 910 783 783
Veure mapa en Google Maps

Transport públic

Metre Lacoma (línia 7)
Autobusos:

  • Línies 49 i 64, parada “Senda de l’Infant”
  • Línia N21, parada “Metre Lacoma”

Horaris

Atenció al pacient: de dilluns a divendres, de 8 h a 20 h

IMO Andorra

Av. de les Nacions Unides, 17
AD700 Escaldes-Engordany, Andorra
Tel: (+376) 688 55 44
Veure mapa a Google Maps

IMO Manresa

C/ Carrasco i Formiguera, 33 (Baixos)
08242 – Manresa
Tel: 938 749 160
Veure el mapa a Google Maps

Transport públic

FGC. Línia R5 i R50 direcció Manresa. Estació: Baixador de Manresa

Horaris

De dilluns a divendres de 8:30 a 13:30 i de 15:00 a 20:00 h

Pide cita

Et truquem

Indica'ns les següents dades perquè puguem cridar-te i ajudar-te en tot el que necessitis.