Biometria

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
Duració:
15
minuts
No usar lentilles les
48 h
prèvies

 

La biometria ocular és una prova que mesura les dimensions del globus ocular: la longitud axial (distància entre la part anterior i posterior de l'ull), i la profunditat de la càmera anterior (part compresa entre la còrnia, i l'iris i cristal·lí). També s'utilitza per mesurar el gruix, la curvatura i el diàmetre de la còrnia.

Aquesta prova permet determinar les dimensions exactes de l'ull en el qual va a implantar-se una lent intraocular.

És una prova que s'ha de fer amb gran precisió, ja que servirà per determinar la mesura exacta de la lent intraocular que haurà de ser implantada en l'ull.

Com es dur a terme?

Les biometries oculars es desenvolupen a partir de dues tècniques:

Biometria ultrasònica (consisteix en sondes ultrasòniques emeses a la còrnia, necessita contacte amb la còrnia i anestèsia, és invasiva per al pacient i més completa de fer per a l'especialista)

Biometria òptica IOL MASTER (utilitza llum làser infraroja, no és invasiva per al pacient, no sent res i no es necessiten gotes anestèsiques ni dilatadores.

La biometria òptica és la més usada en l'actualitat, sent possible un càlcul molt precís excepte en casos molt puntuals (cristal·lins molt opacs).

4 claus sobre la biometria

• És una prova indolora
• No cal dilatar la pupil·la
• Si és usuari habitual de lents de contacte no ha de portar-les durant les 48 h prèvies
• La durada de la prova és de 15 minuts

Quines malalties permet diagnosticar?

És una prova necessària per:

• la cirurgia de cataractes i presbícia (lents que substitueixen el cristal·lí envellit).

• en cirurgies que corregeixen defectes refractius (miopia, hipermetropia, astigmatisme ...) amb lents fàquiques (que no reemplacen el cristal·lí). Basant-se en els resultats es calcula la potència de la lent que cal implantar.