El prestigi internacional de la medicina de Barcelona

Una quinzena de metges i cirurgians punters han constituït una plataforma a Barcelona: International Medical Academy (Bima) des de la qual promouen l’“excel•lència” dels serveis sanitaris. El Dr. Borja Corcóstegui forma part d’aquesta exclusiva entitat

La plataforma empresarial Barcelona International Medical Academy (Bima) té l’objectiu de promoure l’“excel•lència” dels serveis sanitaris públics i privats entre facultatius i pacients estrangers.

El director general de l’Hospital Clínic de Barcelona, el gastroenteròleg Josep Maria Piqué, ha assenyalat que la iniciativa va néixer fa un any fruit del lideratge de professionals i sense l’auspici de cap clínica o hospital.

Artículo El Punt Avui+ Article a El Punt Avui+

 

El cap del Servei de Cirurgia Gastrointestinal del Clínic, Antonio María de Lacy, pioner en la introducció de tècniques quirúrgiques a Espanya, és el president del Bima, del qual ja formen part el cardiòleg Josep Brugada, l’oncòleg Josep Tabernero, l’oftalmòleg Borja Corcóstegui, el cirurgià toràcic Laureà Molins i el cirurgià plàstic Jorge Planas.

A més de Piqué, també integren el centre el traumatòleg Ramon Cugat, l’epidemiòleg Josep Maria Gatell, el nefròleg Josep Maria Campistol, el radiòleg Lluís Donoso, l’hepatòleg Joan Rodés, l’epidemiòleg Pedro Alonso, l’hepatòleg Rafael Esteban i el neumòleg Àlvar Agustí.

Per integrar-se a l’entitat, els especialistes han de ser convidats a formar-ne part prèviament i han d’acreditar amb el currículum i dues cartes de recomanació internacionals una dilatada experiència i un prestigi internacional excel•lent, ha explicat Piqué.

En la primera comesa, una delegació de Bima va visitar la capital russa l’any passat per fer conèixer la medicina que es practica a Barcelona i per oferir els serveis especialitzats a metges russos que s’interessen per conèixer alguna tècnica quirúrgica emprada al territori català.

Piqué ha explicat que la voluntat de la plataforma és situar la capital catalana en el mapa sanitari mundial, un escenari que està canviant amb nous models que fins ara ni s’havien sospitat, tenint en compte que actualment ciutats com Shanghai, Singapur (a la Xina) i Nova Delhi (a l’Índia) competeixen a costos més baixos.

Llegiu l’article sencer a La Vanguardia

Consulteu altres articles de la BIMA: