Torna Trends in Retina: avanços, recerca i futures teràpies

7 de febrer de 2024

El proper mes de maig, celebrem una nova edició de Trends in Retina, un esdeveniment en el qual abordarem les últimes novetats i tendències per al diagnòstic i tractament de les malalties que afecten aquesta part de l’ull.

A continuació, avancem algunes claus del 5è Trends in Retina. No te les perdis!

Avenços en recerca

A manca de poc de més de tres mesos perquè s’iniciï la trobada, el Dr. Rafael Navarro, director mèdic de l’IMO Grup Miranza Barcelona i membre del comitè organitzador, anticipa que “serà una edició especialment excitant, ja que, actualment, estem vivint canvis i avenços en el tractament de moltes malalties retinals, algunes d’elles encara sense una cura eficaç”.

És el cas de les patologies relacionades amb l’envelliment dels ulls, com la DMAE, o les d’origen genètic o hereditari, com les distròfies de la retina (algunes de les més comunes són la retinosi pigmentària o la malaltia de Stardgart).

Avanços en recerca

Mancant poc de més de 3 mesos perquè doni inici la trobada, el Dr. Rafael Navarro, director mèdic de l’IMO Grup Miranza Barcelona i membre del comitè organitzador, anticipa que “serà una edició especialment excitant, ja que, actualment, estem vivint canvis i avanços en el tractament de moltes malalties retinals, algunes d’elles encara sense cura eficaç”.

És el de cas de les patologies relacionades amb l’envelliment dels ulls, com la DMAE, o d’origen genètic o hereditari, com les distròfies de la retina (algunes de les més comunes són la retinosis pigmentària o la malaltia de Stardgart).

Veurem i discutirem molts d’aquests avenços amb una trentena d’especialistes internacionals. Així mateix, compartirem les últimes recerques del nostre Departament de Genètica per al coneixement i futur tractament de les distròfies de retina

Dr. Rafael Navarro

Precisament, d’alguns d’aquests avenços parlaran el Dr. Rafael Navarro i el nostre equip d’investigadors, encapçalat per la Dra. Esther Pomares, en un esdeveniment especial que celebrarem a l’IMO Grup Miranza Barcelona amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Rares.

Consulta els detalls d’aquest esdeveniment i inscriu-t’hi aquí!

La Dra. Laura Siles compartirà a Trends in Retina els resultats d’alguns projectes de recerca prometedors que impulsa el nostre Departament de Genètica.

Els doctors Rafael Navarro, Anniken Burés, Carlos Mateo, José García-Arumí, Cecilia Salinas i Borja Corcóstegui integren el comitè organitzador de Trends in Retina, que impulsa la Fundació IMO Grup Miranza.

Trends in Retina: novetats d’aquesta edició

Enguany, el comitè organitzador ha preparat nous formats:

  • L’esdeveniment previ Back to Basics (16 de maig), coordinat pel  Carlos Mateo i la Dra. María Cristina Bohórquez, és una sessió dirigida a retinòlegs joves o que s’inicien en el camp de la retina. Hi participaran diversos especialistes en retina de les clíniques Miranza, entre els quals el Dr. Jorge Ruiz Medrano.
  • També el 16 de maig es realitzarà un taller d’ecografia ocular, coordinat per la  Cecilia Salinas, gran especialista en proves diagnòstiques de retina.
  • La ponència magistral Borja Corcóstegui, que enguany durà a terme el ponent internacional Richard Spaide (Estats Units), la introduirà el mateix Borja Corcóstegui (cofundador i exdirector mèdic de l’IMO Grup Miranza).

Així mateix, durant la trobada hi haurà espais per a sessions habituals del Trends in Retina, com ara debats sobre retina mèdica i quirúrgica i sessions de vídeos quirúrgics.

No et perdis totes les novetats de Trends in Retina a les nostres xarxes socials (@imogrupomiranza), en les quals continuarem descobrint sessions i novetats.

El Dr. Rafael Navarro i la Dra. Anniken Burés, en l'estrada de l'auditori de l'IMO Grup Miranza Barcelona, durant l'últim Trends de Retina.

IMO Institut de Microcirurgia Ocular

Josep María Lladó, 3
08035 Barcelona
Tel: 934 000 700
E-mail: informacion@imo.es
Veure mapa a Google Maps

En cotxe

Coordenades navegador GPS:
41º 24’ 38” N – 02º 07’ 29” E

Sortida 7 de la Ronda de Dalt (costat muntanya). La clínica compta amb un aparcament de més de 200 places.

En bus

Autobús H2: Rotonda de Bellesguard, parada 1540

Autobús 196: Josep Maria Lladó-Bellesguard, parada 3191

Autobusos H2, 123, 196: Ronda de Dalt – Bellesguard, parada 0071

IMO Grup Miranza Madrid

C/ Valle de Pinares Llanos, 3
28035 Madrid
Tel: 910 783 783
Veure mapa en Google Maps

Transport públic

Metre Lacoma (línia 7)
Autobusos:

  • Línies 49 i 64, parada “Senda de l’Infant”
  • Línia N21, parada “Metre Lacoma”

Horaris

Atenció al pacient: de dilluns a divendres, de 8 h a 20 h

IMO Grup Miranza Andorra

Av. de les Nacions Unides, 17
AD700 Escaldes-Engordany, Andorra
Tel: (+376) 688 55 44
Veure mapa a Google Maps

IMO Manresa

C/ Carrasco i Formiguera, 33 (Baixos)
08242 – Manresa
Tel: 938 749 160
Veure el mapa a Google Maps

Transport públic

FGC. Línia R5 i R50 direcció Manresa. Estació: Baixador de Manresa

Horaris

De dilluns a divendres de 8:30 a 13:30 i de 15:00 a 20:00 h

Demana cita

Et truquem

Indica'ns les següents dades perquè puguem cridar-te i ajudar-te en tot el que necessitis.