L’IMO segueix creixent en projecció internacional i ingressa com a centre de referència en el segell Barcelona Medical Destination

L'Institut preveu dur a terme aquest any més de 2.500 consultes i de 4.500 tractaments a pacients internacionals atrets pel prestigi del centre i de la ciutat

L’IMO forma part des del juliol del 2016 de la marca Barcelona Medical Destination, que té com a objectiu unir l'excel·lència mèdica de la ciutat i consolidar el flux ascendent de visitants cap als seus centres sanitaris més punters. Actualment, Barcelona rep cada any més de 20.000 pacients de tot el món com a destinació turística segura i ben connectada, que ofereix els millors serveis i un complex de centres sanitaris especialitzats d'alta qualitat i vinculats a centres d'investigació molt importants. Segons Carlos Seguí, al capdavant del Departament Internacional de l’IMO, "tenir el reconeixement d'aquest segell és una garantia de qualitat de cara als nostres pacients de tot el món, als quals transferim el prestigi que ja s'ha guanyat l'Institut com a millor centre oftalmològic d'Espanya, segons l'últim informe de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU)".

Pioner de l'oftalmologia al nostre país amb més de 25 anys d'experiència, l’IMO és referent en cirurgies complexes i en procediments combinats gràcies a l'alta subespecialització de l’equip mèdic. "Aquest és un factor diferencial que motiva no només la recomanació d'oftalmòlegs i de ministeris de salut d'altres països, sinó també la visita de pacients particulars que venen al centre a la recerca de solucions, tant per als casos més severs com per a qualsevol problema de visió". A més de la qualitat assistencial de l'Institut com a pilar de seguretat i de confiança, "la dedicació exclusiva d'un Departament Internacional amb més de deu membres centrats en l'atenció del pacient estranger és un important valor afegit per a aquest públic,  que desconeix en moltes ocasions el país i l'idioma i, per tant, aprecia especialment la personalització", afirma Carlos Seguí.

Així mateix, les instal·lacions de l'Institut, amb 24.000 m2 que inclouen 70 consultes i una de les àrees quirúrgiques més avançades d'Europa, permeten acollir l’activitat creixent de l'IMO dins i fora de les nostres fronteres. Prova d'això és que durant el primer semestre del 2016 ha rebut al voltant de 800 pacients estrangers, els quals han realizat prop de 1.300 visites i més de 2.150 tractaments. L'estimació és tancar l'any superant les 2.500 consultes i els 4.500 tractaments.

panoramica-IMO

El prestigi del nostre equip mèdic i unes instal·lacions sense parangó en gran part del món, dos dels motius de l'augment constant de pacients internacionals, atrets també per la bellesa i característiques de Barcelona

 

D'aquesta manera, es confirma el creixement exponencial de l'Institut en el pla internacional, una línia per la qual ha apostat especialment a partir de l'any 2013 i que l’està posicionant ja com a un centre de referència en els països del Golf Pèrsic i del Nord d' Àfrica. També va en augment el nombre de pacients procedents d'altres països europeus, com Itàlia i Portugal, mentre comença a enlairar-se la presència de l'Institut en el mercat rus.

Líders en innovació

L'equip de l'IMO ha desenvolupat i ha introduït a Europa tècniques pioneres que han permès reforçar el seu paper de referent internacional, com el flap frontal directe per corregir la caiguda de la parpella sense necessitat d'empelts, el lífting mediofacial transconjuntival que permet elevar els pòmuls sense incisions visibles, la indentació macular en persones amb alta miopia amb problemes de retina o el trasplantament selectiu de determinades capes de la còrnia per aconseguir una visió més bona i una recuperació més ràpida dels pacients.

Així mateix, l’IMO destaca pels seus excel·lents resultats en vitrectomia en ulls no intervinguts prèviament amb aquesta cirurgia, gràcies a l'extens coneixement i a la dilatada experiència del Dr. Borja Corcóstegui –director mèdic de l’Institut i introductor de la vitrectomia moderna a Europa– i al prestigiós equip d'oftalmòlegs que formen part del Departament de Retina i Vitri, com passa amb la resta de departaments mèdics. "El prestigi dels professionals locals, a banda del fet de ser una destinació turística de primer nivell, fan de Barcelona un hub global de l'oftalmologia, amb una trajectòria ben llarga a les esquenes i amb un gran recorregut per davant", conclou Carlos Seguí.

logo BMD