Què haig de tenir en compte després d'una injecció?(medicina estética)

Injeccions de toxina botulínica i substancies de farciment
Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES

Toxina botulínica i substàncies de farciment

Les injeccions de toxina botulínica i substàncies de farciment, com l'àcid hialurònic, són alguns dels tractaments de medicina estètica més demanats, que poden dur-se a terme per separat o combinats per obtenir uns resultats més bons.

Probablement, la popularització d'aquests tractaments es deu a l’enorme eficàcia que tenen, perquè aconsegueixen tractar defectes facials, com també els signes de l'edat. Un altre dels motius que els fa tendència és que el pacient que es fa aquestes teràpies pot reincorporar-se a les seves activitats diàries immediatament, sense necessitar un període de recuperació concret. A més, en el cas de les substàncies de farciment, els primers resultats són visibles en acabar el tractament.

No obstant això, les injeccions d'aquestes substàncies no s’han de banalitzar, perquè, com qualsevol altre tractament mèdic, han de ser dutes a terme per especialistes amb àmplia experiència en aquestes teràpies mínimament invasives.

A l’IMO Grup Miranza som experts en medicina estètica ocular i facial. A continuació, t'expliquem què has de tenir en compte després de les injeccions de toxina botulínica o substàncies de farciment.

Què haig de tenir en compte després d'una injecció?

Després de les injeccions de toxina botulínica

Actualment, les injeccions de toxina botulínica aconsegueixen dotar el rostre d'un aspecte rejovenit, i elimina les arrugues i les línies d'expressió, amb gran eficàcia i naturalitat. Per a més informació sobre aquest tractament fes clic aquí.

Després del tractament, no hi sol haver marques gaire visibles. No obstant això, sí que és possible que apareguin petites rojors o petits hematomes a la zona de la injecció, que desapareixen al cap de pocs dies.

Després de les injeccions amb toxina botulínica

Després del tractament amb toxina botulínica no hi sol haver marques visibles

Els nostres experts recomanen que els pacients segueixin aquestes indicacions:

  • No s'ha de tocar la zona de la injecció durant les 4 primeres hores després del tractament (no es poden utilitzar ulleres, ni cascos, ni tocar-se la cara, per exemple) i també cal no tombar-se.
  • Així mateix, durant les primeres 24 hores el pacient no ha de:
    • Fer exercici
    • Dur a terme activitats que impliquin una exposició a fonts de calor, com prendre el sol, raigs UVA, banys de sauna, turcs o piscines.

És important tenir en compte que, després de l'aplicació de toxina botulínica, els resultats no són visibles immediatament i tarden entre tres i quatre dies a ser visibles, i dosa establir-se per complet.

Després de les injeccions amb substàncies de farciment

La substància de farciment més popular és l'àcid hialurònic, tot i que n’hi ha d'altres tipus, com la hidroxiapatita càlcica o l’àcid polilàctic. Aquestes substàncies són biocompatibles, tenen un efecte voluminitzador i, a més, estimulen la producció natural de col·lagen.

A diferència del tractament amb toxina botulínica, els resultats de les substàncies de farciment s'aprecien immediatament.

Substàncies de farciment

Els primers resultats del tractament amb substàncies de farciment es pot apreciar en finalitzar el tractament

Així mateix, les persones que s'acaben de fer els tractaments poden reprendre immediatament les activitats quotidianes, sense necessitat de fer repòs. En certs casos, pot aparèixer una certa rojor a la zona on s'ha aplicat el tractament o petits hematomes, que desapareixen durant les hores següents.

Pel que fa a les indicacions postractament amb substàncies de farciment, els experts de l’IMO Grup Miranza recomanen:

  • No fer massatges a la zona d'aplicació, durant les primeres 72 hores, excepte en el cas de l’àcid polilàctic
  • No exposar-se a fonts de calor: raigs UVA, sol o prendre banys calents, ni saunes o banys turcs, durant les primeres 48 hores
  • No fer esforços, exercici intens, ni banyar-se a la piscina, durant les primeres 24 hores

L'efecte de les substàncies de farciment té una durada d'entre sis i divuit mesos, segons el pacient, el tipus de substància injectada i la zona d'aplicació.