Els metges espanyols trien l’IMO com a millor centre oftalmològic del país segons un estudi fet per l’OCU

Per tractar-se de patologies oculars greus, els professionals recomanen l'IMO com a primera clínica de referència, que supera en prop de 8 punts el segon hospital classificat en el rànquing.
IMO

L'últim rànquing d'hospitals de l'OCU (Organització de Consumidors i Usuaris), publicat el 2012, va recollir l'opinió de 281 doctors que, de manera anònima, van escollir els centres que per a ells proporcionarien les millors cures sanitàries a un pacient amb un problema "molt seriós i complex ".

Segons l'OCU, "conèixer l'opinió dels metges especialistes sobre els hospitals dóna una idea molt més fiable de la qualitat, ja que es basa tant en la seva experiència professional, com en la lectura de literatura científica, l'assistència a congressos, el testimoni de altres col·legues de professió, el tracte amb pacients etc".

L’or en oftalmologia és per a l’IMO

Pel que fa a la subespecialitat oftalmològica, l'Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona ocupa la primera posició, amb un índex de reputació de 16,8 i un salt de gairebé 8 punts respecte al segon classificat, l'Hospital Universitario Ramón y Cajal de Madrid (9,0). Els segueixen l'Hospital Universitari Vall d'Hebron (8,6), l'Hospital Universitario La Paz (6,9), el Centre d'Oftalmologia Barraquer (6,5), l'Instituto de Oftalmobiología Aplicada (4,5), l'Hospital Universitari de Bellvitge (4,2), l'Hospital Clínico San Carlos (3,7), la Clínica Universitaria de Navarra (3,2) i l'Instituto Oftalmológico Fernández-Vega (2,7), que completen el "top 10".

D'aquesta manera, l’IMO es converteix en un dels únics tres centres privats que puja al més alt del rànquing en el seu terreny, juntament amb la Clínica Universitaria de Navarra en el camp de l'otorinolaringologia i la Fundació Puigvert en urologia.

Barcelona, a la primera línea

En 11 de les 13 subespecialitats incloses en l'estudi, un hospital barceloní puja al lloc més alt: a banda de l’IMO en oftalmologia, destaquen el Clínic en aparell digestiu, endocrinologia, ginecologia, nefrologia, pneumologia i neurologia; Vall d'Hebron en cardiologia i oncologia; Bellvitge en cirurgia ortopèdica-traumatologia i la ja també esmentada Fundació Puigverd en urologia.

La presència notable d'hospitals de Barcelona i de Madrid (20 dels 32 recollits en l'informe) és una tònica constant que reflecteix l'alt nivell de l'atenció sanitària en totes dues ciutats. Per fer aquesta valoració, els facultatius que han participat en l'enquesta no només han tingut en compte la competència dels diversos equips mèdics, sinó també la qualitat de les infraestructures, aspectes que es conjuguen a l’IMO.

Clasificació general

En termes generals, aquests són els hospitals més ben considerats per la comunitat professional: Clínic (Barcelona), Vall d'Hebron (Barcelona), La Paz (Madrid), 12 de Octubre (Madrid), La Fe (València), Ramón y Cajal (Madrid), Gregorio Marañón (Madrid), Clínica Universitaria de Navarra, Bellvitge (Barcelona) i Santa Creu i Sant Pau (Barcelona).