Núria Gironella

13 d'abril de 2022

La Núria, una de les primeres pacients operada de cataracta a l’IMO amb el làser de femtosegon, està molt satisfeta dels resultats obtinguts amb aquest equip d’última generació que els especialistes de l’Institut han incorporat de forma pionera.

Desde feia uns tres mesos, la Núria Gironella, odontòloga de professió, havia començat a percebre un “núvol” que li entorpia la visió de l’ull esquerre. Ràpidament, aquell “núvol” va anar augmentant fins que va tenir problemes per conduir i va decidir anar al seu oftalmòleg, amb el qual es feia revisions anuals a causa de la hipermetropia que li afectava tots dos ulls des de feia uns quinze anys. L’especialista li va diagnosticar una cataracta juvenil a l’ull esquerre i una altra d’incipient al dret i li va dir que s’hauria d’operar, malgrat que no seria de seguida. Tanmateix, la patología va continuar evolucionant amb velocitat i la Núria, amb 52 anys, es va començar a sentir insegura. “Quan no hi veus bé tens una gran inestabilitat. Jo fins i tot tenia por de caure”, admet.

Així doncs, a partir de les recomanacions d’amics i de col·legues també metges, va venir a l’IMO per visitar-se amb el Dr. José Luis Güell. La setmana següent ja s’operava de la cataracta de l’ull esquerre: “La cirurgia va ser molt ràpida i el resultat, fantàstic. Només sortir de la sala d’operacions ja vaig notar una gran millora, tot i que encara seguia amb la pupil·la dilatada. L’endemà, quan em vaig despertar, vaig tenir una sensació increïble: hi veia el triple del que hi veia abans amb tots dos ulls!”.

Equip pioner

La Núria va ser la cinquena pacient de l’IMO operada de cataracta amb el làser de femtosegon, que el Departament de Còrnia, Cataracta i Cirurgia Refractiva va introduir de manera pionera en les seves intervencions d’aquesta patologia el maig del 2012. El fet de saber que la tractarien amb una nova tècnica no li va ser cap problema, sinó al contrari: “Ho vaig valorar de manera positiva”, afirma la doctora. Passades 24 hores de l’operació, la Núria va tornar a l’IMO per fer-se la revisió postquirúrgica i va confirmar les bones sensacions que tenia, motiu pel qual, en sortir, va anar a fer un tomb pel Passeig de Gràcia per gaudir de la nova visió.

Dos dies després, el Dr. Güell li va practicar la segona cirurgia de cataracta, aquest cop a l’ull dret, amb la mateixa tècnica i amb els mateixos bons resultats. “Estic supercontenta perquè hi veig amb una claredat que no recordo haver tingut abans, ni amb lentilles. Ara només em calen les ulleres a l’hora de llegir, per la vista cansada”, conclou.

IMO Institut de Microcirurgia Ocular

Josep María Lladó, 3
08035 Barcelona
Tel: 934 000 700
E-mail: informacion@imo.es
Veure mapa a Google Maps

En cotxe

Coordenades navegador GPS:
41º 24’ 38” N – 02º 07’ 29” E

Sortida 7 de la Ronda de Dalt (costat muntanya). La clínica compta amb un aparcament de més de 200 places.

En bus

Autobús H2: Rotonda de Bellesguard, parada 1540

Autobús 196: Josep Maria Lladó-Bellesguard, parada 3191

Autobusos H2, 123, 196: Ronda de Dalt – Bellesguard, parada 0071

IMO Grup Miranza Madrid

C/ Valle de Pinares Llanos, 3
28035 Madrid
Tel: 910 783 783
Veure mapa en Google Maps

Transport públic

Metre Lacoma (línia 7)
Autobusos:

  • Línies 49 i 64, parada “Senda de l’Infant”
  • Línia N21, parada “Metre Lacoma”

Horaris

Atenció al pacient: de dilluns a divendres, de 8 h a 20 h

IMO Grup Miranza Andorra

Av. de les Nacions Unides, 17
AD700 Escaldes-Engordany, Andorra
Tel: (+376) 688 55 44
Veure mapa a Google Maps

IMO Manresa

C/ Carrasco i Formiguera, 33 (Baixos)
08242 – Manresa
Tel: 938 749 160
Veure el mapa a Google Maps

Transport públic

FGC. Línia R5 i R50 direcció Manresa. Estació: Baixador de Manresa

Horaris

De dilluns a divendres de 8:30 a 13:30 i de 15:00 a 20:00 h

Demana cita

Et truquem

Indica'ns les següents dades perquè puguem cridar-te i ajudar-te en tot el que necessitis.