Blanca Estrella Blanco

13 d'abril de 2022

Perder la capacidad de percibir detalles a raíz de un agujero macular no es un proceso fácil de asumir, y por eso la confianza en los especialistas de IMO fue clave para Blanca, quien destaca que invertir en salud es invertir en calidad de vida.

La Blanca Estrella Blanco, de la Rioja, va travessar les portes de l’IMO per primera vegada el 1999. Després de la visita inicial amb el Dr. José García-Arumí, va decidir continuar el tractament a l’Institut. Però, què va convèncer la Blanca? Quin va ser el motiu que la va impulsar a posar-se en mans dels especialistes de l’IMO? Ella ho té clar: “des del primer moment em van transmetre confiança, cosa imprescindible en una situació tan complexa des del punt de vista psicològic i emocional”. I és que trampejar una malaltia com el forat macular, que provoca una pèrdua progressiva de la visió de detall, no és un procés fàcil i sol generar molt dubtes. Per això la Blanca va valorar especialment “el tracte natural del doctor i del seu equip, que es van preocupar per mi i em van animar a fer front a la situació”. En aquest sentit, la pacient de l’IMO destaca que la naturalitat amb què van tractar el seu cas li va proporcionar una gran seguretat i força per continuar endavant.

De fet, el Dr. García-Arumí, especialista en retina de l’Institut, ha fet més de 1.000 intervencions de forat macular des de 1992, any en què l’IMO va començar a aplicar de manera pionera a Europa noves tècniques quirúrgiques per al tractament de la malaltia. Tal com afirma l’oftalmòleg, “hem avançat molt des d’aleshores i els resultats obtinguts són cada cop millors, amb una taxa de tancament del forat macular superior al 90%”. Un exemple ben clar és el de la Blanca mateixa, que va veure que li millorava la qualitat de vida notablement després de l’operació.

No obstant això, el camí fins arribar-hi no va ser fàcil i els alts i baixos no van faltar mai perquè, al cap d’uns quants anys, la Blanca va patir un despreniment de retina a l’altre ull, l’esquerre, que ja havia patit aquesta dolença anteriorment. La pacient es va tornar a posar en mans del seu oftalmòleg de confiança, el Dr. García-Arumí, amb un resultat molt satisfactori. Després de tot el procés d’operacions, la Blanca no duu ulleres i ha assolit un grau d’agudesa visual superior a l’habitual, tot i que no pot llegir ni estar massa estona davant de l’ordinador: “De seguida se’m cansa la vista i em ballen les lletres i els números”, diu; i afegeix que “això és el més insignificant que m’ha pogut passar perquè he sabut compensar-ho buscant altres interessos, com ara escoltar la ràdio, mirar la televisió o anar a exposicions”.

Aquesta actitud constructiva i positiva de no deixar-se arrossegar pel derrotisme és la que ha caracteritzat la història de superació de la Blanca, l’experiència de la qual demostra que no hi ha llum sense ombres. Per això ens confessa que gràcies al que ha viscut ha après a apreciar el que és realment important, la salut, perquè “invertir en salut és invertir en la meva pròpia qualitat de vida i en la dels que m’envolten”.

IMO Institut de Microcirurgia Ocular

Josep María Lladó, 3
08035 Barcelona
Tel: 934 000 700
E-mail: informacion@imo.es
Veure mapa a Google Maps

En cotxe

Coordenades navegador GPS:
41º 24’ 38” N – 02º 07’ 29” E

Sortida 7 de la Ronda de Dalt (costat muntanya). La clínica compta amb un aparcament de més de 200 places.

En bus

Autobús H2: Rotonda de Bellesguard, parada 1540

Autobús 196: Josep Maria Lladó-Bellesguard, parada 3191

Autobusos H2, 123, 196: Ronda de Dalt – Bellesguard, parada 0071

IMO Grup Miranza Madrid

C/ Valle de Pinares Llanos, 3
28035 Madrid
Tel: 910 783 783
Veure mapa en Google Maps

Transport públic

Metre Lacoma (línia 7)
Autobusos:

  • Línies 49 i 64, parada “Senda de l’Infant”
  • Línia N21, parada “Metre Lacoma”

Horaris

Atenció al pacient: de dilluns a divendres, de 8 h a 20 h

IMO Grup Miranza Andorra

Av. de les Nacions Unides, 17
AD700 Escaldes-Engordany, Andorra
Tel: (+376) 688 55 44
Veure mapa a Google Maps

IMO Manresa

C/ Carrasco i Formiguera, 33 (Baixos)
08242 – Manresa
Tel: 938 749 160
Veure el mapa a Google Maps

Transport públic

FGC. Línia R5 i R50 direcció Manresa. Estació: Baixador de Manresa

Horaris

De dilluns a divendres de 8:30 a 13:30 i de 15:00 a 20:00 h

Demana cita

Et truquem

Indica'ns les següents dades perquè puguem cridar-te i ajudar-te en tot el que necessitis.