Lents intracorneals

DEMANA VISITA DEMANA VÍDEOCONSULTA

No més de

2

mil·límetres de diàmetre

Què és?

Es tracta d’unes lents de 2 mm de diàmetre, totalment transparents, que se col•loquen centrades a la còrnia i que aconsegueixen modificar-ne l’asfericitat. Amb això s’aconsegueix un canvi en la profunditat de focus, que combat la dificultat d’enfocar la visió de prop típica de la presbícia.

Aquesta opció és fàcilment reversible mitjançant l’extracció de la lent i, en cas que s’estimi oportú, substituint-la per una altra o bé per alguna de les opcions que hi ha actualment per combatre els efectes de la presbícia.

Les lents intracorneals es fan servir per combatre la dificultat d’enfocar de prop típica de la presbícia o “vista cansada”.

En quins casos es fa?

El cristal•lí, la lent natural de l’ull, requereix dues qualitats indispensables per fer la seva funció: elasticitat, per “acomodar” i poder enfocar objectes a diferents distàncies, i transparència, per poder-hi veure de manera nítida.

En una persona jove i sense problemes oculars, aquestes dues qualitats es compleixen, però el cristal•lí envelleix relativament aviat. A partir dels 40 anys va perdent progressivament les propietats: primer perd l’elasticitat i, per tant, la capacitat d’acomodació, cosa que es tradueix en una creixent dificultat d’enfocar els objectes propers (presbícia).

Posteriorment, el cristal•lí va perdent la transparència (cataracta), cosa que provoca una pèrdua d’agudesa visual, tant de lluny com de prop. Mentre que la cirurgia de la cataracta s’ha convertit en la cirurgia oftalmològica més practicada a les societats desenvolupades, cada cop més persones volen acabar amb l’excessiva dependència d’ulleres provocada per la presbícia.

En aquest sentit, l’IMO aplica de manera pionera a Espanya unes noves lents intracorneals que no tenen poder òptic ja que no modifiquen les diòptries, però que incideixen directament en la curvatura corneal.

Exàmens previs

Exploració oftalmològica completa.

Abans de la intervenció

Aquests pacients han de saber que, si bé el poder d’acomodació del cristal•lí no es corregeix, sí que hi ha cada cop més estratègies per minimitzar-ne les conseqüències.

Durant la intervenció

La intervenció consisteix a col•locar una lent intracorneal que modifica la curvatura corneal per compensar la manca d’acomodació del cristal•lí.

Riscos

Cal tenir en compte que es tracta d’un procés en permanent evolució i que, per tant, gran part de les tècniques de correcció s’hauran de modificar amb el pas del temps.

Per això els especialistes es centren cada cop més en les tècniques que permeten reversibilitat, és a dir, que un cop practicades poden modificar-se de manera senzilla i sense trauma per al pacient si els resultats no són els que s’esperava o bé si l’evolució del procés de presbícia ho aconsella.

Patologies associades

Experts que duen a terme aquest tractament

Preguntes freqüents dels nostres pacients

IMO Institut de Microcirurgia Ocular

Josep María Lladó, 3
08035 Barcelona
Tel: 934 000 700
E-mail: informacion@imo.es
Veure mapa a Google Maps

En cotxe

Coordenades navegador GPS:
41º 24’ 38” N – 02º 07’ 29” E

Sortida 7 de la Ronda de Dalt (costat muntanya). La clínica compta amb un aparcament de més de 200 places.

En bus

Autobús H2: Rotonda de Bellesguard, parada 1540

Autobús 196: Josep Maria Lladó-Bellesguard, parada 3191

Autobusos H2, 123, 196: Ronda de Dalt – Bellesguard, parada 0071

IMO Grup Miranza Madrid

C/ Valle de Pinares Llanos, 3
28035 Madrid
Tel: 910 783 783
Veure mapa en Google Maps

Transport públic

Metre Lacoma (línia 7)
Autobusos:

  • Línies 49 i 64, parada “Senda de l’Infant”
  • Línia N21, parada “Metre Lacoma”

Horaris

Atenció al pacient: de dilluns a divendres, de 8 h a 20 h

IMO Grup Miranza Andorra

Av. de les Nacions Unides, 17
AD700 Escaldes-Engordany, Andorra
Tel: (+376) 688 55 44
Veure mapa a Google Maps

IMO Manresa

C/ Carrasco i Formiguera, 33 (Baixos)
08242 – Manresa
Tel: 938 749 160
Veure el mapa a Google Maps

Transport públic

FGC. Línia R5 i R50 direcció Manresa. Estació: Baixador de Manresa

Horaris

De dilluns a divendres de 8:30 a 13:30 i de 15:00 a 20:00 h

Pide cita

Et truquem

Indica'ns les següents dades perquè puguem cridar-te i ajudar-te en tot el que necessitis.