Cirurgia refractiva làser

DEMANA VISITA DEMANA VÍDEOCONSULTA

Més de

25

anys d’experiència

9 de cada

10

pacients satisfets

Més del

70%

dels cops, realitzada amb làser de femtosegon

En què consisteix la cirurgia refractiva làser?

Què és i en què consisteix la cirurgia refractiva?

La cirurgia refractiva és un procediment quirúrgic que té per objectiu corregir els principals defectes refractius. Una de les opcions que oferim  a l’IMO Grup Miranza són les tècniques làser.

A continuació, t’expliquem en què consisteixen.

I en quins casos es fa la cirurgia refractiva làser?

Els procediments de cirurgia refractiva basats en el làser (com ara PRK, LASIK, LASEK o Epilasik) ofereixen la possibilitat d’alterar el gruix i/o la curvatura de la còrnia i, amb això, el seu valor diòptric. D’aquesta manera permeten la correcció dels defectes refractius:

 • miopia
 • hipermetropia
 • astigmatisme.

Una de les tècniques més noves de la qual l’IMO Grup Miranza és pioner és Relex SMILE (Small Incision Lenticule Extraction), que utilitza el làser de femtosegon per modificar la graduació corneal a través d’una microincisió de només 2 mm, sense necessitat d’obrir la superfície de la còrnia.

La cirurgia refractiva làser també pot estar indicada per tractar la presbícia o vista cansada, ja que compensa la pèrdua de capacitat d’acomodació del cristal·lí que dóna lloc als problemes per enfocar de prop, els quals apareixen generalment a partir dels 40-45 anys.

En quins casos es fa servir la cirurgia refractiva làser?

En persones amb defectes refractius que volen reduir la dependència de les ulleres o de les lents de contacte. Aquesta és una de les múltiples opcions quirúrgiques que hi ha actualment per aconseguir-ho, de manera que l’oftalmòleg ha de determinar si el pacient és candidat a sotmetre’s a una cirurgia refractiva i, en aquest cas, ha de seleccionar la tècnica més indicada. En aquest sentit, s’han de tenir presents aspectes com ara:

 • les característiques de l’ull.
 • l’edat.
 • les preferències personals.
 • la professió.

Exàmens previs a una cirurgia refractiva làser

Una indicació correcta de la cirurgia refractiva requereix, a més de tenir una bona comunicació pacient-oftalmòleg, fer un examen oftalmològic complet i un seguit de proves preoperatòries.

En primer lloc, s’han de mesurar aspectes com:

 • l’agudesa visual.
 • la refracció (nombre de diòptries de miopia, d’hipermetropia, d’astigmatisme o de presbícia).
 • la pressió intraocular.

A continuació, per a l’aplicació precisa del làser, també s’ha de fer una topografia (mesurament de la curvatura i del gruix de la còrnia) i un estudi de la histèresi corneal, és a dir, del grau de resistència i d’elasticitat d’aquest teixit, que a l’IMO Grup Miranza es duu a terme mitjançant un aparell anomenat ORA (Ocular Response Analizer).

Abans de la intervenció

El mateix dia de l’operació se cita el pacient a la consulta per repetir les proves diagnòstiques i confirmar que no hi hagi canvis pel que fa a la visita preoperatòria, de manera que l’ull pugui ser intervingut.

S’aconsella que el pacient acudeixi acompanyat i que eviti fer un esmorzar o un dinar copiós, a banda de prendre begudes excitants, ja que abans de la cirurgia se li administrarà un calmant i col·liris anestèsics.

Durant la intervenció

Mentre es desenvolupa la cirurgia es requereix la col·laboració del pacient per mantenir la mirada a la llum del microscopi. La intervenció dura al voltant de cinc minuts i, en general, es fa amb anestèsia tòpica (gotes), per la qual cosa no cal tapar l’ull i el pacient pot veure-hi quan surt de la sala d’operacions.

Quant dura la intervenció?

La cirurgia refractiva làser és un procediment breu. La intervenció dura, generalment, al voltant de cinc minuts i es duu a terme amb anestèsia tòpica.

El postoperatori de la cirurgia refractiva

Després de la intervenció, és convenient que el pacient descansi i romangui el major temps possible amb els ulls tancats, en un ambient amb poca llum, a més d’aplicar-se els medicaments tòpics que li indiqui l’oftalmòleg.

Riscos de la cirurgia refractiva làser

Els riscos de la cirurgia refractiva amb làser poden ser els de qualsevol altra cirurgia. Pel que fa a possibles efectes secundaris, com ara halos o centelleigs, són majoritàriament transitoris. El més comú és l’ull sec, que en general desapareix passats uns mesos, durant els quals es recomana l’ús de gotes lubricants.

Fora d’aquests efectes, cal recordar que la cirurgia refractiva làser produeix alteracions en la curvatura i en el gruix de la còrnia, que s’han de condiderar de cara a proves diagnòstiques futures i a mesures prequirúrgiques.

A més, és important destacar que els beneficis de la cirurgia no duren tota la vida pels propis canvis que experimenten els ulls amb els anys.

Preguntes freqüents dels nostres pacients

IMO Institut de Microcirurgia Ocular

Josep María Lladó, 3
08035 Barcelona
Tel: 934 000 700
E-mail: informacion@imo.es
Veure mapa a Google Maps

En cotxe

Coordenades navegador GPS:
41º 24’ 38” N – 02º 07’ 29” E

Sortida 7 de la Ronda de Dalt (costat muntanya). La clínica compta amb un aparcament de més de 200 places.

En bus

Autobús H2: Rotonda de Bellesguard, parada 1540

Autobús 196: Josep Maria Lladó-Bellesguard, parada 3191

Autobusos H2, 123, 196: Ronda de Dalt – Bellesguard, parada 0071

IMO Grup Miranza Madrid

C/ Valle de Pinares Llanos, 3
28035 Madrid
Tel: 910 783 783
Veure mapa en Google Maps

Transport públic

Metre Lacoma (línia 7)
Autobusos:

 • Línies 49 i 64, parada “Senda de l’Infant”
 • Línia N21, parada “Metre Lacoma”

Horaris

Atenció al pacient: de dilluns a divendres, de 8 h a 20 h

IMO Grup Miranza Andorra

Av. de les Nacions Unides, 17
AD700 Escaldes-Engordany, Andorra
Tel: (+376) 688 55 44
Veure mapa a Google Maps

IMO Manresa

C/ Carrasco i Formiguera, 33 (Baixos)
08242 – Manresa
Tel: 938 749 160
Veure el mapa a Google Maps

Transport públic

FGC. Línia R5 i R50 direcció Manresa. Estació: Baixador de Manresa

Horaris

De dilluns a divendres de 8:30 a 13:30 i de 15:00 a 20:00 h

Pide cita

Et truquem

Indica'ns les següents dades perquè puguem cridar-te i ajudar-te en tot el que necessitis.