Natalia Gómez

13 d'abril de 2022

Els pares de la Natalia van acudir a l’IMO a la recerca de solucions i, gràcies a la seva implicació i a la tasca dels especialistes, la petita ha pogut completar amb èxit el seu desenvolupament visual.

La visió infantil es desenvolupa durant els primers vuit anys de vida, de manera que actuar durant aquest període en cas de detectar algun problema és fonamental per garantir una bona salut ocular en l’edat adulta. Ho sap molt bé la Gema Reyes, que no es va resignar a posposar fins que fos més gran la intervenció de la seva filla Natalia, amb ptosi i estrabisme congènits i una consegüent ambliopia (ull gandul). Esperar que creixés hauria significat acceptar que “mai hi veuria bé”, a la qual cosa la seva mare no estava disposada. Per això, quan la petita encara no havia complert l’any, aquesta família gaditana va començar a buscar opcions… i va arribar a  l’IMO.

Segons explica la Gema, “arran d’intentar trobar una clínica a Anglaterra on operaven la ptosi (caiguda de la parpella superior) sense incisions visibles, ens vam assabentar que a l’Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona també practicaven aquesta tècnica pionera”. Així va ser com, amb tot just 14 mesos, la Natalia es va sotmetre a cirurgia amb el Dr. Ramón Medel, responsable del Departament d’Oculoplàstica de l’IMO. Malgrat que l’entrada a quiròfan a aquesta edat no va resultar senzilla, la Gema destaca els resultats excel·lents obtinguts, tant en l’aspecte funcional com en l’estètic: “Treure-li l’embenat i veure-la per primera vegada amb els dos ulls oberts va ser una sensació indescriptible com a mare.”

Un treball en equip

A partir d’aquí, un cop corregida la ptosi, la Natalia es va posar en mans del Dr. José Visa, especialista del Departament d’Oftalmologia Pediàtrica de l’IMO, per corregir el seu dèficit visual i iniciar el tractament del seu ull gandul (ambliopia). Va ser un procés que pares i filla van afrontar amb constància i positivisme, i així van aconseguir que el fet de portar pegat no fos considerat un motiu de queixa o de complex sinó una ajuda necessària per aconseguir un objectiu molt clar: el millor grau de visió possible.

En aquest sentit, l’estrabisme complex que la Natalia també tenia de naixement comprometia les seves possibilitats d’arribar a una agudesa visual del 100%; una meta que finalment s’ha aconseguit amb gran dedicació. L’experiència quirúrgica del Dr. Visa, que la va operar en dues ocasions, i la implicació de la família amb la teràpia visual prescrita per l’especialista, han permès a la petita, que ara ja té 11 anys, “devorar llibres” que abans no podia llegir perquè es marejava o realitzar les tasques escolars amb més facilitat.

A més, segueix treballant diàriament des de casa i un cop a la setmana va a la consulta de teràpia visual d’una òptica de Cadis per perfeccionar la seva estereòpsia o percepció de la tridimensionalitat. Aquesta és la raó que la motiva a esforçar-se i a seguir avançant després d’haver adquirit ja la màxima agudesa visual: “Quan estic cansada o no vull fer més exercicis, penso que hi podré veure en 3D i això em dóna forces”, conclou la Natalia, que demostra una gran determinació i capacitat d’aprenentatge de l’experiència, malgrat la seva curta edat.

IMO Institut de Microcirurgia Ocular

Josep María Lladó, 3
08035 Barcelona
Tel: 934 000 700
E-mail: informacion@imo.es
Veure mapa a Google Maps

En cotxe

Coordenades navegador GPS:
41º 24’ 38” N – 02º 07’ 29” E

Sortida 7 de la Ronda de Dalt (costat muntanya). La clínica compta amb un aparcament de més de 200 places.

En bus

Autobús H2: Rotonda de Bellesguard, parada 1540

Autobús 196: Josep Maria Lladó-Bellesguard, parada 3191

Autobusos H2, 123, 196: Ronda de Dalt – Bellesguard, parada 0071

IMO Grup Miranza Madrid

C/ Valle de Pinares Llanos, 3
28035 Madrid
Tel: 910 783 783
Veure mapa en Google Maps

Transport públic

Metre Lacoma (línia 7)
Autobusos:

  • Línies 49 i 64, parada “Senda de l’Infant”
  • Línia N21, parada “Metre Lacoma”

Horaris

Atenció al pacient: de dilluns a divendres, de 8 h a 20 h

IMO Grup Miranza Andorra

Av. de les Nacions Unides, 17
AD700 Escaldes-Engordany, Andorra
Tel: (+376) 688 55 44
Veure mapa a Google Maps

IMO Manresa

C/ Carrasco i Formiguera, 33 (Baixos)
08242 – Manresa
Tel: 938 749 160
Veure el mapa a Google Maps

Transport públic

FGC. Línia R5 i R50 direcció Manresa. Estació: Baixador de Manresa

Horaris

De dilluns a divendres de 8:30 a 13:30 i de 15:00 a 20:00 h

Pide cita

Et truquem

Indica'ns les següents dades perquè puguem cridar-te i ajudar-te en tot el que necessitis.