Maribel Carrasco

13 d'abril de 2022

El que tinc és un despreniment de retina o no ho és? He d’esperar o he d’operar-me amb urgència? Aquests dubtes van assaltar la Maribel, qui no va voler conformar-se amb una solució poc clara i va decidir venir a l’IMO per donar resposta a les seves preguntes.

Un diagnòstic precís és el primer pas per encarar amb seguretat qualsevol patologia. Altrament, la incertesa i l’angoixa porten a buscar alternatives que posin llum, com li va passar a la Maribel Carrasco. Aquesta pacient va anar a una revisió rutinària a Màlaga, ciutat on resideix, amb la idea de veure si li havia augmentat la miopia i, per sorpresa seva, ja que no havia notat cap símptoma, li van detectar un despreniment de retina. Atès que es trobava molt a prop de la màcula, la van derivar amb urgència a Còrdova, on, després de fer-se de nou moltes proves, li van dir que no era un despreniment de retina, sinó una retinòsquisi amb molt mal pronòstic.

Davant la confusió, la Maribel va decidir tornar a visitar-se als dos centres per confirmar de quina patologia es tractava: “Ambdós es van reafirmar en els seus diagnòstics, per la qual cosa tenia dues opinions diferents que únicament coincidien en el fet de no recomanar-me la cirurgia, ja que em faria perdre visió. La meva única opció era seguir fent vida normal i estar alerta de qualsevol canvi per aleshores actuar i ser intervinguda d’urgències. Tanmateix, jo no estava disposada a quedar-me de braços plegats esperant a veure què passava i sabent que en qualsevol moment podia deixar de veure-hi de manera irreversible. Si em garantien que l’evolució només podia anar a pitjor, no entenia per què no prendre mesures com més aviat millor.”

Atesa la seva intranquil·litat, li van aconsellar acudir als millors experts en retina per tenir una altra opinió i “desempatar”. Segons explica, “em van dirigir a l’IMO i va ser quan em vaig posar en mans del Dr. Carlos Mateo, que de seguida em va donar un diagnòstic molt clar i precís: patia un despreniment de retina i sí que era necessari operar amb rapidesa. La seva determinació em va donar molta confiança, ja que em va assegurar que el meu cas no era estrany (sinó relativament comú entre les persones miops) i que no perdria visió de manera irrecuperable com m’havien dit als altres centres”. Aquesta va ser la primera nit que la Maribel va dormir tranquil·la des que havia començat el procés i, com reconeix, més endavant va poder comprovar que el doctor tenia raó: després de la cirurgia només li va augmentar mitja diòptria la miopia, quelcom perfectament corregible amb les ulleres, mentre que la retina està totalment recuperada. “A l’IMO no només em va canviar el diagnòstic, sinó també la vida”, conclou.

IMO Institut de Microcirurgia Ocular

Josep María Lladó, 3
08035 Barcelona
Tel: 934 000 700
E-mail: informacion@imo.es
Veure mapa a Google Maps

En cotxe

Coordenades navegador GPS:
41º 24’ 38” N – 02º 07’ 29” E

Sortida 7 de la Ronda de Dalt (costat muntanya). La clínica compta amb un aparcament de més de 200 places.

En bus

Autobús H2: Rotonda de Bellesguard, parada 1540

Autobús 196: Josep Maria Lladó-Bellesguard, parada 3191

Autobusos H2, 123, 196: Ronda de Dalt – Bellesguard, parada 0071

IMO Grup Miranza Madrid

C/ Valle de Pinares Llanos, 3
28035 Madrid
Tel: 910 783 783
Veure mapa en Google Maps

Transport públic

Metre Lacoma (línia 7)
Autobusos:

  • Línies 49 i 64, parada “Senda de l’Infant”
  • Línia N21, parada “Metre Lacoma”

Horaris

Atenció al pacient: de dilluns a divendres, de 8 h a 20 h

IMO Grup Miranza Andorra

Av. de les Nacions Unides, 17
AD700 Escaldes-Engordany, Andorra
Tel: (+376) 688 55 44
Veure mapa a Google Maps

IMO Manresa

C/ Carrasco i Formiguera, 33 (Baixos)
08242 – Manresa
Tel: 938 749 160
Veure el mapa a Google Maps

Transport públic

FGC. Línia R5 i R50 direcció Manresa. Estació: Baixador de Manresa

Horaris

De dilluns a divendres de 8:30 a 13:30 i de 15:00 a 20:00 h

Demana cita

Et truquem

Indica'ns les següents dades perquè puguem cridar-te i ajudar-te en tot el que necessitis.