Iosif Kobzon

13 d'abril de 2022

Tractament innovador, coneixement expert i qualitat humana van ser els valors que el pacient rus Iosif Kobzon va trobar a l’IMO, on va acudir aconsellat per l’oftalmòleg que l’atén al seu país. La complexitat de la seva patologia el va motivar a buscar solucions a mans dels especialistes de l’Institut, centre d’excel·lència internacional, que li van oferir el nou col·liri PRGF®.

Iosif Kobzon, una de les personalitats més reconegudes a Rússia per la seva carrera com a cantant i per la seva trajectòria política, no va desaprofitar el seu viatge a Espanya per acudir a l’IMO, tal com li va recomanar el seu oftalmòleg de confiança, el Dr. Youssef –cap de departament de l’Institut de Malalties Oculars de l’Acadèmia Russa de Ciències Mèdiques–, qui el va acompanyar personalment.

El motiu de la seva visita a l’IMO Barcelona va ser garantir el millor tractament per al problema ocular que, des de fa temps, impacta de forma important en la seva visió i qualitat de vida: la queratitis herpètica, una inflamació de la còrnia provocada pel virus de l’herpes, particularment recurrent en els ulls d’en Iosif Kobzon. Segons la Dra. Mercè Morral, especialista en còrnia que el va atendre a l’Institut, “és habitual que es produeixin 2 o 3 brots a l’any, ja que el virus roman latent, però en aquest cas el pacient experimenta fins a una quinzena d’episodis anuals a causa d’un problema greu de baixada de defenses”.

Aquests episodis comporten no només pèrdua de visió, sinó també dolor intens, per la qual cosa, a més d’intentar prevenir les recidives amb antivírics crònics via oral, cal reduir-ne els efectes cada vegada que es produeixen.

La delicada superfície ocular del pacient rus Iosif Kobzon requereix d'un tractament sostingut i supervisat per especialistes per preservar la visió i mitigar les molèsties derivades de la queratitis herpètica.

Nou col·liri PRGF®

Amb aquest propòsit, Iosif Kobzon va ser remès a l’IMO, on, des del 2016, s’ofereix de manera pionera el col·liri PRGF®, un sèrum autòleg d’última generació, ric en factors de creixement, que “repara” la superfície ocular.

Com explica la Dra. Morral, “l’herpes ataca els nervis de la còrnia i produeix úlceres que aquest tractament, elaborat a partir de la sang del pacient, ajuda a tancar potenciant el procés de regeneració natural dels teixits“. Gràcies a això, les lesions corneals del pacient rus van sanar per complet, tot i que més enllà de la seva acció puntual, se li va recomanar seguir administrant-se el col·liri PRGF® durant els següents mesos. “El fet d’utilitzar-lo com a teràpia de manteniment a llarg termini –ja que és biocompatible i no té efectes secundaris– permetrà minimitzar úlceres futures que puguin produir-se davant brots nous de queratitis herpètica”, afegeix la Dra. Morral.

La clau, la personalització

L’oftalmòloga subratlla els avantatges de l’innovador col·liri PRGF®, amb una composició més refinada que en millora l’eficàcia i més facilitat de conservació (no requereix nevera), cosa especialment pràctica per a Iosif Kobzon, que viatja amb freqüència.

En el seu pas per l’IMO, la celebritat russa no només va descobrir un tractament “a mida” – fabricat in situ mitjançant la tecnologia més puntera–, sinó també una atenció molt individualitzada. Així, juntament amb la professionalitat i l’experiència de tot l’equip, destaca “l’excel·lent acollida i l’ambient amigable en el qual es troben els pacients”, que li va fer sentir una gran proximitat tot i venir de ben lluny per visitar aquest centre d’excel·lència internacional i de referència per a altres col·legues oftalmòlegs, com el Dr. Youssef.

IMO Institut de Microcirurgia Ocular

Josep María Lladó, 3
08035 Barcelona
Tel: 934 000 700
E-mail: informacion@imo.es
Veure mapa a Google Maps

En cotxe

Coordenades navegador GPS:
41º 24’ 38” N – 02º 07’ 29” E

Sortida 7 de la Ronda de Dalt (costat muntanya). La clínica compta amb un aparcament de més de 200 places.

En bus

Autobús H2: Rotonda de Bellesguard, parada 1540

Autobús 196: Josep Maria Lladó-Bellesguard, parada 3191

Autobusos H2, 123, 196: Ronda de Dalt – Bellesguard, parada 0071

IMO Madrid

C/ Valle de Pinares Llanos, 3
28035 Madrid
Tel: 910 783 783
Veure mapa en Google Maps

Transport públic

Metre Lacoma (línia 7)
Autobusos:

  • Línies 49 i 64, parada “Senda de l’Infant”
  • Línia N21, parada “Metre Lacoma”

Horaris

Atenció al pacient: de dilluns a divendres, de 8 h a 20 h

IMO Andorra

Av. de les Nacions Unides, 17
AD700 Escaldes-Engordany, Andorra
Tel: (+376) 688 55 44
Veure mapa a Google Maps

IMO Manresa

C/ Carrasco i Formiguera, 33 (Baixos)
08242 – Manresa
Tel: 938 749 160
Veure el mapa a Google Maps

Transport públic

FGC. Línia R5 i R50 direcció Manresa. Estació: Baixador de Manresa

Horaris

De dilluns a divendres de 8:30 a 13:30 i de 15:00 a 20:00 h

Pide cita

Et truquem

Indica'ns les següents dades perquè puguem cridar-te i ajudar-te en tot el que necessitis.