La meitat de les persones de més de 40 anys pateixen sequedat ocular

11 de maig de 2022

A l’Ocular Surface Masterclass, especialistes internacionals en ull sec discutiran i compartiran experiències sobre casos clínics basats en pacients reals, i també posaran sobre la taula consells per tractar i diagnosticar la malaltia.

La jornada, organitzada pel laboratori Théa, en col·laboració amb EUCORNEA (Societat Europea d’Especialistes en Còrnia i Malalties de la Superfície Ocular) i EuDES (Societat Europea d’Ull Sec), comptarà amb la participació d’experts en aquest àmbit de més d’un centenar de països.

A continuació, la Dra. Miriam Barbany i el Dr. José Luis Güell, coordinadors científics de l’esdeveniment, t’avancen 3 temes clau que s’abordaran durant la Masterclass.

Els tipus d’ull sec més freqüents

Es discutiran dos dels tipus més freqüents d’ull sec:

  • “l’evaporatiu” (es deu una evaporació ràpida de la llàgrima)
  • “l’hiposecretor” (causat per un dèficit de la capa aquosa que de què forma partla pel·lícula lacrimal, encarregada de protegir l’ull).

Els experts posaran el focus en aquests dos tipus d’ull sec perquè “calculem que el 60% de la població femenina i el 40% de la masculina tenen símptomes de sequedat ocular relacionats amb ells”, afegeix el Dr. José Luis Güell, també expert en ull sec de l’IMO Grup Miranza i coordinador científic de la trobada.

L’esdeveniment mostrarà, a través de 5 tallers pràctics, les novetats en equips i protocols per a l’abordatge correcte de cada tipus d’ull sec.

Cirurgies estètiques de les parpelles i ull sec

La relació entre la cirurgia estètica de les parpelles i l’ull sec és un altre dels temes que captarà l’atenció dels experts. Probablement, “l’efecte mascareta ha estat un dels factors que ha disparat la demanda d’aquest tipus d’intervencions durant la pandèmia“, explica la Dra. Miriam Barbany, també experta en ull sec de l’IMO Grup Miranza i coordinadora científica de l’esdeveniment.

En aquest sentit, afegeix que “sovint veiem pacients amb problemes de sequedat després d’haver-se sotmès a intervencions com la blefaroplàstia. Es tracta d’una cirurgia que té molt bon pronòstic en mans expertes però que, si no es fa correctament, deixa l’ull excessivament exposat a la intempèrie, de manera que dona lloc a un quadre de sequedat ocular”.

És important que el pacient amb ull sec tingui en compte que, més enllà de la sequedat ocular i dels altres símptomes que acompanyen la malaltia, com pot ser la irritació o l’envermelliment de l’ull, aquesta patologia causa també mala visió.

Dr. José Luis Güell

Lents de contacte i ull sec

Els experts també abordaran el diagnòstic, sovint erroni de l’ull sec en pacients que utilitzen lents de contacte. “És habitual que visitem pacients joves, d’entre 20 i40 anys, usuaris de lents de contacte, amb símptomes que podrien ser d’ull sec, però que, en realitat, estan associats a la inflamació de la conjuntiva”.

Tot i això, aclareix que “en molts casos, no es tracta d’ull sec, sinó d’un altre tipus de malaltia o alteració relacionada amb l’ús de les lents de contacte. La principal conseqüència d’aquest diagnòstic incorrecte és un mal abordatge terapèutic del pacient que repercuteix en la seva visió i pot donar lloc a complicacions oculars greus.

Trobades professionals com aquesta Masterclass sobre ull sec, que ens permeten posar al dia i en comú coneixements, avenços i protocols diagnòstics, així com les teràpies que podem oferir als pacients

Dra. Miriam Barbany

Si vols seguir l’esdeveniment en directe, connecta’t a les xarxes socials de l’IMO Grup Miranza i no et perdis totes les novetats!

IMO Institut de Microcirurgia Ocular

Josep María Lladó, 3
08035 Barcelona
Tel: 934 000 700
E-mail: informacion@imo.es
Veure mapa a Google Maps

En cotxe

Coordenades navegador GPS:
41º 24’ 38” N – 02º 07’ 29” E

Sortida 7 de la Ronda de Dalt (costat muntanya). La clínica compta amb un aparcament de més de 200 places.

En bus

Autobús H2: Rotonda de Bellesguard, parada 1540

Autobús 196: Josep Maria Lladó-Bellesguard, parada 3191

Autobusos H2, 123, 196: Ronda de Dalt – Bellesguard, parada 0071

IMO Grup Miranza Madrid

C/ Valle de Pinares Llanos, 3
28035 Madrid
Tel: 910 783 783
Veure mapa en Google Maps

Transport públic

Metre Lacoma (línia 7)
Autobusos:

  • Línies 49 i 64, parada “Senda de l’Infant”
  • Línia N21, parada “Metre Lacoma”

Horaris

Atenció al pacient: de dilluns a divendres, de 8 h a 20 h

IMO Grup Miranza Andorra

Av. de les Nacions Unides, 17
AD700 Escaldes-Engordany, Andorra
Tel: (+376) 688 55 44
Veure mapa a Google Maps

IMO Manresa

C/ Carrasco i Formiguera, 33 (Baixos)
08242 – Manresa
Tel: 938 749 160
Veure el mapa a Google Maps

Transport públic

FGC. Línia R5 i R50 direcció Manresa. Estació: Baixador de Manresa

Horaris

De dilluns a divendres de 8:30 a 13:30 i de 15:00 a 20:00 h

Demana cita

Et truquem

Indica'ns les següents dades perquè puguem cridar-te i ajudar-te en tot el que necessitis.