La Dra. Charlotte Wolley Dod s’incorpora al Departament d’Oftalmologia Pediàtrica de l’IMO

12 de març de 2012

El 1997 va marxar del seu país (el Regne Unit) per començar una nova vida a Barcelona, d’on és el seu marit. Un cop aquí, durant l’últim any de residència a l’Hospital de Sant Pau, va conèixer els aleshores adjunts del Servei d’Oftalmologia, els doctors Rafael Navarro Óscar Gris, de l’IMO, “un referent per als residents”, explica. Durant tres mesos va estar fent observacions a la consulta i a la sala d’operacions de l’antic Institut, un centre molt més petit que l’actual, però que li va semblar molt complet. Va treballar amb els especialistes de glaucoma i oftalmologia pediàtrica i, finalment, va decidir especialitzar-se en aquest últim camp, “que sempre m’havia agradat i per al qual crec que has de tenir vocació”, explica.

A la Dra. Lottie, sobrenom familiar que ha decidit mantenir també a l’àmbit professional, li agraden molt els nens i pensa que són uns pacients especialment agradables: “són divertits, agraïts i, a més, tenen un potencial de millora enorme en comparació amb altres subespecialitats oftalmològiques”. En aquest sentit, la doctora explica que “en els casos d’ ambliopia, per exemple, un tractament senzill, amb ulleres i oclusió ocular amb pegat, pot reportar una tremenda millora per al pacient”.

Tanmateix, recorda que perquè el tractament sigui eficaç, és indispensable que es dugui a terme com abans millor. “Molt poca gent sap que el desenvolupament visual s’atura cap als 8 anys i que, per tant, tot allò que no es corregeixi abans serà un problema visual de per vida”. L’especialista destaca que “molts pares es queden molt sorpresos si els dius que per solucionar un problema d’un fill de 7 anys pot ser que hàgim fet tard”.

Sobre la seva incorporació a l’Institut, la doctora destaca la feina en equip -una característica que ja li va cridar l’atenció a la primera presa de contacte amb l’IMO, fa deu anys-, la bona comunicació entre els especialistes, l’atenció i el tracte als pacients, i els mitjans tècnics i la comoditat de l’espai. A més, valora especialment les sessions clíniques que tenen lloc cada matí i la docència que imparteix l’IMO.

Una dilatada experiència

La incorporació de la Dra. Lottie a l’IMO es produeix després de molts anys de feina al camp de l’oftalmologia pediàtrica i l’ estrabisme: durant l’últim any de residència va tenir ocasió d’aprofundir en el camp de l’oftalmologia infantil i l’any següent es va unir a l’equip de l’Hospital de Sant Rafael com a coordinadora del Servei d’Estrabisme en Adults i Oftalmologia Pediàtrica.

Des de l’any 2006, treballa a l’Hospital Maternoinfantil de Vall d’Hebron a la Unitat d’Oftalmologia Pediàtrica. Alhora té consulta a dues clíniques privades de Barcelona, en la mateixa especialitat d’oftalmologia pediàtrica i estrabisme.

Aquesta trajectòria li ha permès aprofundir en aquest camp de l’oftalmologia i obtenir un ampli coneixement de les diverses malalties que poden afectar la visió en edat pediàtrica (tumors oftalmològics, retinopaties del prematur, traumatismes oculars, cataractes, malformacions congènites, malalties sistèmiques pediàtriques amb afectació ocular, etc.)

IMO Institut de Microcirurgia Ocular

Josep María Lladó, 3
08035 Barcelona
Tel: 934 000 700
E-mail: informacion@imo.es
Veure mapa a Google Maps

En cotxe

Coordenades navegador GPS:
41º 24’ 38” N – 02º 07’ 29” E

Sortida 7 de la Ronda de Dalt (costat muntanya). La clínica compta amb un aparcament de més de 200 places.

En bus

Autobús H2: Rotonda de Bellesguard, parada 1540

Autobús 196: Josep Maria Lladó-Bellesguard, parada 3191

Autobusos H2, 123, 196: Ronda de Dalt – Bellesguard, parada 0071

IMO Grup Miranza Madrid

C/ Valle de Pinares Llanos, 3
28035 Madrid
Tel: 910 783 783
Veure mapa en Google Maps

Transport públic

Metre Lacoma (línia 7)
Autobusos:

  • Línies 49 i 64, parada “Senda de l’Infant”
  • Línia N21, parada “Metre Lacoma”

Horaris

Atenció al pacient: de dilluns a divendres, de 8 h a 20 h

IMO Grup Miranza Andorra

Av. de les Nacions Unides, 17
AD700 Escaldes-Engordany, Andorra
Tel: (+376) 688 55 44
Veure mapa a Google Maps

IMO Manresa

C/ Carrasco i Formiguera, 33 (Baixos)
08242 – Manresa
Tel: 938 749 160
Veure el mapa a Google Maps

Transport públic

FGC. Línia R5 i R50 direcció Manresa. Estació: Baixador de Manresa

Horaris

De dilluns a divendres de 8:30 a 13:30 i de 15:00 a 20:00 h

Pide cita

Et truquem

Indica'ns les següents dades perquè puguem cridar-te i ajudar-te en tot el que necessitis.