El Dr. Borja Corcóstegui, l’oftalmòleg espanyol més valorat, segons el Monitor de Reputació Sanitària

3 de desembre de 2014

El fundador i director mèdic de l’IMO lidera aquest rànquing en què també apareixen els doctors José García-Arumí i Carlos Mateo

El Dr. Borja Corcóstegui, fundador i director mèdic de l’IMO, lidera el rànquing dels especialistes en oftalmologia amb més bona reputació d’Espanya, segons el primer Monitor de Reputació Sanitària (MRS), un estudi presentat avui que classifica els millors hospitals, serveis hospitalaris i professionals mèdics per especialitats, basant-se en les entrevistes a 2.400 metges, infermers, pacients i periodistes especialitzats i en 186 indicadors objectius de qualitat i de rendiment assistencial. A més del Dr. Corcóstegui també hi són els seus col•legues retinòlegs de l’IMO, el Dr. José García-Arumí (quart) i el Dr. Carlos Mateo, en desena posició. A més, pel que fa a altres especialitats, l’estudi destaca Valentí Fuster (cardiologia), Enrique Moreno (cirurgia general), Ana Lluch (oncologia mèdica), Pedro Guillen (traumatologia) o Eduard Vieta (psiquiatria), entre d’altres reconeguts professionals, fins a un total de 14. En relació amb els serveis hospitalaris amb més bona reputació per especialitat que recull igualment l’MRS, l’IMO torna a aparèixer en les primeres posicions del rànquing.

El Dr. José García-Arumí, especialista en retina quirúrgica, i de manera destacada en cirurgia vitreoretinal i tractament del forat macular, apareix a la quarta posició del rànquing en l’especialitat d’oftalmologia.

L’MRS té l’aval del Monitor Empresarial de Reputació Corporativa, que elabora anualment estudis de reputació empresarial a Espanya i a vuit països més, i ha estat realitzat per l’institut espanyol d’investigació de mercats Análisis e Investigación. Per la seva banda l’auditora KMPG (ISAE3000), ha revisat la metodologia i els resultats de l’informe, que ha tingut el suport d’un Consell Assesor ampli i expert format pels presidents dels Consells Generals de Metges i Infermers, Associacions de Pacients i Periodistes Sanitaris, i de persones de reconegut prestigi i d’una àmplia trajectòria en llocs de responsabilitat de la sanitat espanyola.

El Dr. Carlos Mateo, que també ocupa una posició destacada al rànquing del Monitor de Reputació Sanitària, està especialitzat en alta miopia, despreniment de retina, trauma ocular sever i retinopatia diabètica.

Borja Corcóstegui

Borja Corcóstegui va néixer el 1950 a Sant Sebastià, en el si d’una família de Bilbao que es dediquen a la medicina i a l’oftalmologia des de principis del segle XIX. Va fer la carrera de Medicina a la Universitat de Saragossa i es va llicenciar el 1974. Es va doctorar amb la qualificació d’excel•lent Cum Laude amb la tesi. Les retinopaties isquemitzants perifèriques el 1986, després d’haver fet l’especialitat a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona i d’haver obtingut el títol d’oftalmòleg per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el 1977. Posteriorment va començar l’especialització en malalties vitreoretinals en hospitals de Londres, Filadèlfia i Nova York. El 1979, va ser nomenat metge adjunt del Servei d’Oftalmologia de la Ciutat Sanitària i Universitària Vall d’Hebron, on també seria nomenat cap de secció el 1983 i cap del Servei d’Oftalmologia el 1991. A més, va exercir com a consultor del servei d’Oftalmologia de l’Hospital General de Catalunya des de 1985 fins a 1990. A mitjan anys 80 va impulsar, amb un altre soci, el Centre de Retina i Vitri. A partir d’aleshores, el projecte es va anar obrint als millors professionals en les diverses subespecialitats oftalmològiques a través de col•laboradors i de la incorporació de nous socis, fins que el 1994 va fundar l’actual Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona, on exerceix de director mèdic.

El Dr. Borja Corcóstegui, considerat per l’MRS l’oftalmòleg amb més reputació d’Espanya, ha consagrat la seva dilatada carrera professional a les malalties vitreoretinals.

És cofundador i vicepresident de la Fundació Ulls del Món des del 2000, cofundador i director científic de la European School for Advanced Studies in Ophthalmology ESASO, (Università della Svizzera Italiana) i és titular de la Càtedra Institut de Microcirurgia Ocular de la UAB. També és impulsor i president honorífic de la Fundació IMO, una entitat que des del 2010 es dedica a la investigació, la docència i la prevenció de les malalties oculars, i membre de l’Acadèmia Americana d’Oftalmologia, del Club Jules Gonin (un club selecte al qual pertanyen els millors especialistes en retina d’Europa) i d’EURETINA (societat europea per a especialistes en retina). Actualment és past president d’aquesta societat i de la Sociedad Española de Retina i Vítreo L’oftalmòleg participa en nombrosos cursos i congressos nacionals i internacionals i és coordinador de la trobada biennal Trends in Surgical and Medical Retina, que té lloc a l’IMO. El proper congrés tindrà lloc els dies 29 i 30 de maig de 2015 i hi assistiran reconeguts retinòlegs que vindran a l’IMO per debatre les últimes tendències en retina i vitri.

IMO Institut de Microcirurgia Ocular

Josep María Lladó, 3
08035 Barcelona
Tel: 934 000 700
E-mail: informacion@imo.es
Veure mapa a Google Maps

En cotxe

Coordenades navegador GPS:
41º 24’ 38” N – 02º 07’ 29” E

Sortida 7 de la Ronda de Dalt (costat muntanya). La clínica compta amb un aparcament de més de 200 places.

En bus

Autobús H2: Rotonda de Bellesguard, parada 1540

Autobús 196: Josep Maria Lladó-Bellesguard, parada 3191

Autobusos H2, 123, 196: Ronda de Dalt – Bellesguard, parada 0071

IMO Grup Miranza Madrid

C/ Valle de Pinares Llanos, 3
28035 Madrid
Tel: 910 783 783
Veure mapa en Google Maps

Transport públic

Metre Lacoma (línia 7)
Autobusos:

  • Línies 49 i 64, parada “Senda de l’Infant”
  • Línia N21, parada “Metre Lacoma”

Horaris

Atenció al pacient: de dilluns a divendres, de 8 h a 20 h

IMO Grup Miranza Andorra

Av. de les Nacions Unides, 17
AD700 Escaldes-Engordany, Andorra
Tel: (+376) 688 55 44
Veure mapa a Google Maps

IMO Manresa

C/ Carrasco i Formiguera, 33 (Baixos)
08242 – Manresa
Tel: 938 749 160
Veure el mapa a Google Maps

Transport públic

FGC. Línia R5 i R50 direcció Manresa. Estació: Baixador de Manresa

Horaris

De dilluns a divendres de 8:30 a 13:30 i de 15:00 a 20:00 h

Demana cita

Et truquem

Indica'ns les següents dades perquè puguem cridar-te i ajudar-te en tot el que necessitis.