El Dr. Mateo de l’IMO aplica una innovadora tècnica en el despreniment de retina

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES

Un “cinturó” de silicona aconsegueix cenyir el globus ocular i reaplicar la retina despresa o desdoblada en alts miops. El Dr. Carlos Mateo de l’IMO és un dels pocs especialistes de tota Europa que aplica aquesta tècnica pionera en el tractament d’aquesta patologia ocular

Alta miopía y tratamientos. Indentación macular. Dr. Mateo de IMO Barcelona

El Dr. Carlos Mateo, especialista en retina de l´ IMO, és un dels pocs especialistes mundials a aplicar la indentació macular, una tècnica associada a la cirurgia de vitrectomia, en casos de despreniment de retina per forat macular (falta de teixit a la part central de la retina) o de retinòsquisi (desdoblament progressiu de les capes de la retina) en alts miops.

La indentació macular consisteix en la col•locació en la part lateral i posterior del globus ocular d’una peça de silicona dotada de fils de titani a l’interior per modificar-ne la curvatura i mantenir-lo estable en la nova posició, de manera que la retina (fina capa que entapissa la paret interna del globus ocular), despresa per l’elongació del globus, torna a col•locar-se al seu lloc.

La tècnica s’aplica en persones amb problemes de retina provocats per alta miopia en les quals el globus ocular és més allargat del que és habitual i produeix un excessiu estirament de la retina que en provoca el despreniment o el desdoblament en capes, cosa que incideix directament en problemes de visió per al pacient. El Dr. Carlos Mateo ha tractat 87 pacients amb aquesta tècnica amb resultats excel•lents.

“La col•locació de la peça de silicona pressiona la part posterior del globus ocular i disminueix l’elongació excessiva de la paret”, explica. D’aquesta manera, la peça actua com un cinturó que aconsegueix retornar al globus ocular una longitud més adequada perquè la retina romangui aplicada a la paret interna del globus i així s’eviti que es produeixin nous despreniments o la degeneració de les capes de la retina per separació, cosa que pot ser recurrent en ulls anormalment allargats.

En molts casos, la indentació substitueix l’oli de silicona, fluid que s’introdueix en el globus ocular després d’algunes vitrectomies per mantenir la retina adherida a la paret del globus ocular.

Segons l’especialista de l’IMO, els resultats són molt millors amb la indentació, ja que es tracta d’una tècnica definitiva que evita, en la majoria de casos, que puguin produir-se problemes a llarg termini associats a l’oli de silicona, com ara el glaucoma o l’atròfia progressiva del nervi òptic.