El queratocon té tractament? Es pot prevenir o frenar?

El queratocon es produeix a causa d’un aprimament de la zona central de la còrnia, la forma habitualment esfèrica de la qual passa a ser de con, cosa que provoca un astigmatisme irregular que distorsiona les imatges i disminueix la visió. Normalment, és degut a factors genètics (en el 25% dels casos es transmet de pares a fills), tot i que també està relacionat amb l’al•lèrgia ocular o amb el fregament continu dels ulls.

El queratocon no es pot prevenir però podem frenar-ne l’evolució. Detectar precoçment aquesta malaltia pot evitar casos molt avançats que poden arribar a requerir un trasplantament de còrnia (és la primera causa de trasplantament en pacients joves). En casos lleus es pot aconseguir una bona visió amb ulleres o lents de contacte rígides; en els que hi ha progressió, l’encreuament corneal ofereix un gran índex d’èxit, impedeix que el queratocon avanci i millora la regularitat de la còrnia. La tècnica consisteix a administrar unes gotes de vitamina a la superfície de la còrnia i posteriorment exposar-la a una llum ultraviolada de baixa potència que provoca una reacció química que augmenta la rigidesa de la còrnia, debilitada a causa del queratocon.

Dades personals
Foto DNI / NIE / Pasaporte
Adjunta fotografía de tu documento de identidad
Dades del pacient
Foto DNI/NIE/Pasaporte
Adjunta fotografia del document d'identitat del pacient, si es tracta d'un menor d'edat, també has d'adjuntar el document que t'acredita com a tutor legal.
Dades mèdiques oftalmològiques
Historial mèdic general (no oftalmològic)
Si us plau, completa el següent qüestionari amb les dades que coneguis
Historial oftalmològic
Si us plau, completa el següent qüestionari amb les dades que coneguis
Dades de facturació
Informes
Si disposes de proves, imatges oftalmològiques o informes, et preguem que ens els adjuntis. Pots enviar-nos proves antigues com a informació addicional, però t'aconsellem afegir proves amb data recent (preferiblement no més de 30 dies), atès que no podem garantir una orientació fiable realitzada sobre la base de proves més antigues.

Возможно, вас заинтересует