Per què una pressió arterial baixa incrementa el risc de glaucoma que es produeix per un augment de la pressió intraocular?

En primer lloc, és important aclarir que la pressió arterial es refereix a la pressió que exerceix la sang a les parets de les artèries i que no té res a veure amb el glaucoma. El principal factor de risc conegut del glaucoma i l'únic contra el qual actualment podem lluitar és la pressió intraocular, que és el resultat de la pressió de l'humor aquós (líquid transparent que banya les estructures oculars) sobre la paret de l'ull. Actualment no es coneix cap mesura preventiva per evitar la pressió intraocular, que s’intenta controlar amb tractament farmacològic o làser.

Pel que fa a la pressió arterial, si és elevada pot ser l’origen de moltes patologies retinals, com ara la retinopatia hipertensiva o la degeneració macular associada a l'edat (DMAE), ja que la retina és un teixit altament vascularitzat que conté una gran quantitat de vasos sanguinis. En canvi, en alguns casos la pressió arterial baixa pot produir lesió d’aspecte glaucomatós al nervi òptic per mala perfusió sanguínia.

Возможно, вас заинтересует