Dr. Daniel Gómez: “Fer la residència a l’IMO Grupo Miranza és una oportunitat única”

dr. daniel gómez residente imo grupo miranza

Parlem amb el Dr. Daniel Gómez, el primer metge resident de l’IMO Grup Miranza, sobre la “il·lusionant aventura” que està vivint, aprenent dels nostres especialistes.

Què sents en ser el primer resident de l’IMO Grupo Miranza?

Molt il·lusionat i amb ganes d'aprendre. Estar-me aquí és una oportunitat única i també poder aprendre d'eminències de l'oftalmologia.

Com vas arribar a l’IMO Grupo Miranza?

Me’n vaig informar a fons. Vaig fer una recerca exhaustiva i vaig veure que l’IMO Grup Miranza era un centre excel·lentment posicionat a tots els rànquings, amb una molt bona reputació, tant en formació com en qualitat assistencial. A més, em van impactar les instal·lacions a Barcelona, ​​amb laboratori de biologia molecular propi, uns quiròfans capdavanters… Tot comptava.

Tu ets de Xile. Suposo que el salt ha estat gran…

Sí, no havia estat mai a Barcelona. Treballava de metge general en un centre a Santiago de Xile, però tenia ganes de continuar aprenent, especialitzar-me i viure una altra aventura a Europa.

“L'oftalmologia em motiva especialment perquè em permet combinar pràctica clínica i quirúrgica. A l’IMO Grupo Miranza puc aprendre dels millors especialistes”.

I com valores aquest inici?

Fa tres mesos que l'experiència està sent molt intensa. Inicialment, vaig voltant per totes les subespecialitats oculars i, més tard, m'especialitzaré durant sis mesos. De moment he estat amb els equips d'oftalmologia pediàtrica, estrabisme, retina i, ara, oculoplàstica. Aprenc i col·laboro amb tots els departaments, oftalmòlegs, optometristes, equip de proves diagnòstiques, màsters…

Aprenent junts. El Dr. Daniel Gómez compartint coneixements amb la Dra. María Camila Ortiz, estudiant de Màster de la Fundació IMO.

Hi ha res que t'hagi cridat l'atenció?

L'excel·lència, especialització de tots els doctors. Són experts a cada part de l'ull. Això ho he notat amb els pacients internacionals que ens visiten… alguns venen de molt lluny! I viatgen fins aquí perquè saben que la seva visió està en mans d’especialistes que, com deia abans, tenen una gran experiència.

Estaràs 4 anys fent la residència. Quines expectatives tens?

Vull aprendre al màxim i continuar creixent. És un llarg camí, però, més endavant, em plantejo continuar formant-me als Estats Units o Anglaterra. Continuar viatjant i enriquint-me amb nous aprenentatges i experiències.

El Dr. Daniel Gómez és el primer resident de l’IMO Grup Miranza. Així mateix, noves generacions de professionals enriqueixen els seus coneixements cada any a través dels Màsters i Postgraus que impulsa la Fundació IMO.

Abans explicaves que t'estaves formant en totes les subespecialitats. N'hi ha alguna que t'atregui més?

De moment, no m'ho he plantejat. M'agrada l'oftalmologia perquè és un camp molt ampli, inclou moltes patologies i se'n combina la part clínica i quirúrgica. A més, les cirurgies són molt avançades, no deixen d'evolucionar. I ja s'estan aconseguint grans avenços en investigació de malalties sense cura…

Però és aviat per decidir-se…

Sí, fes-me la pregunta d'aquí a uns anys. (rialles)


El Dr. Daniel Goméz s'està formant amb especialistes, com la Dra. Anniken Burés, del nostre equip de retina.

  L’IMO en tres paraules…

  • Excel·lència. “Treballen els millors especialistes
  • Lideratge. “Destaco l'afany per millorar dia a dia i trobar les millors solucions per a tots els pacients”
  • Innovació. "L'aposta pels avenços i la investigació és enorme"

  Un consell per a futurs estudiants de medicina:

  Que no deixin d'aprendre.

  Els seus companys el defineixen…

  • Tamara García (auxiliar de consulta): "Treballador"
  • Dra. Cecilia Salinas (oftalmòloga especialista en retina): "Detallista"
  • Alfons Margalef (fotografía oftalmològica i proves diagnòstiques): "Atent"

  Возможно, вас заинтересует