És convenient fer-se tractaments d'estètica oculofacial a l'estiu?

Especialistes de l’IMO aconsellen per a l’estiu la inducció de col·lagen i els skinboosters, a més del lífting no quirúrgic amb ultrasons, Ultherapy, indicat per a qualsevol època de l'any.

FAQs Estetica VERANO V2 DEF

El rostre és una de les zones més exposades al sol i que més en pateix l’efecte nociu i d'envelliment sobre la pell. Gràcies a opcions mínimament invasives que es poden fer sense passar per quiròfan i que no requereixen temps de baixa ni cures especials, l'estiu, quan més sofreix, ja no és una època "vetada" per a la gran majoria de tractaments d'estètica oculofacial.

Revitalitzar la pell a l’estiu

"Aquesta és una preocupació que encara tenen molts pacients, que temen no poder anar a la platja o a la muntanya, viatjar, fer esport, maquillar-se... si acudeixen a la consulta en aquestes dates", explica la Dra. Luz María Vásquez. No obstant això, segons afegeix la especialista de l'IMO, "tractaments com el revolucionari lífting amb ultrasons (Ultherapy) o les injeccions de toxina botulínica i de substàncies de farciment poden fer-se tot l'any sense impedir una vida normal".

Així mateix, l'oftalmòloga del Departament d'Estètica i Rejoveniment Oculofacial de l'IMO recomana "teràpies d'inducció de col·lagen i microinjeccions d'àcid hialurònic (skinboosters), idònies per al període estival perquè preparen el rostre per a la sequedat del clima i el revitalitzen perquè llueixi més suau i llis". Per contra, els únics tractaments que desaconsella a l'estiu són el píling i el resurfacing, que trenquen la barrera de la pell i n’eliminen les capes més superficials, motiu pel qual és més vulnerable a la radiació durant unes setmanes.

skinboosters per a l'estiu

El moment idoni per fer-se tractaments a la consulta d'estètica oculofacial és un dels dubtes més freqüents dels pacients, que també pregunten pels efectes del sol en l'envelliment de la pell i per les cures preventives que poden adoptar.

Com protegir-se adequadament del sol?

Pel que fa a les cures del sol, la Dra. Vásquez destaca la importància de protegir no solament el cos sinó també el rostre i, en concret, la zona del contorn ocular, on moltes persones desconeixen que també poden –i deuen– posar-se el fotoprotector. "La clau està a utilitzar la crema adequada (que no sigui irritant) i aplicar-la amb moviments suaus i circulars sobre la parpella, a més d’evitar banyar-se immediatament perquè el producte no entri a l'ull abans de ser absorbit".

Ser constant en l'ús de la crema solar tot l'any (malgrat que més a l’estiu) i des de molt joves és fonamental per retardar l'aparició d'alguns dels problemes d'estètica que més preocupen els pacients: les arrugues o línies d'expressió i les taques. "La pregunta de com prevenir-les és molt habitual i, a més de la protecció, també hi contribueix una alimentació equilibrada i no fumar", explica l'especialista.

Respecte al tractament, afegeix que "és preferible no esperar que aquests signes estiguin molt marcats a la pell perquè la correcció sigui més efectiva". En el cas de les línies d'expressió la solució sol ser la toxina botulínica, mentre que les taques acostumen a requerir diversos tractaments per eliminar-les que es poden combinar (cremes, pílings, làsers...).

 

 

Возможно, вас заинтересует