Essaid Ameskane

L'operació de cataractes no és una cirurgia que s’hagi de banalitzar. El polític marroquí Essaid Ameskane ho va tenir clar i va decidir comprovar en primera persona la qualitat mèdica i l'atenció propera i àgil de la qual li havien parlat a l’IMO.

MASTER Ministro Morocco V2 SUBS CAST OK

Essaid Ameskane, enginyer topògraf de formació, va arribar al càrrec de Ministre de Transports del Marroc entre el 1995 i el 1997. Actualment, després d’una trajectòria política de cinc dècades, segueix tenint una vida activa en l'esfera pública com a diputat a Rabat. Als seus 74 anys, reconeix que els problemes de salut propis de l'edat no són un impediment per dur a terme la seva activitat, però sí una realitat amb la qual conviu i que intenta solucionar de la millor manera possible. Així ho va fer amb unes cataractes que li provocaven una disminució important de visió i que va decidir operar-se a l’IMO.

El seu viatge del Marroc a Barcelona el va motivar el consell d'un bon amic, que havia acudit al centre per una malaltia retinal i va quedar molt satisfet de l'experiència. L’Essaid va seguir els seus passos i assegura que va venir a l’IMO amb tota la confiança. Ara és ell qui no dubta a recomanar l'Institut als seus coneguts.

Segons explica, des del primer moment es va sentir acollit i còmode. Va ser rebut per personal que el va atendre en el seu idioma i el va acompanyar al llarg de tot el procés, passant per la consulta amb l'optometrista i el doctor, fent-se les proves oportunes i coneixent els detalls del tractament al Departament de Programació Quirúrgica. Destaca que tot van ser facilitats i que, l’endemà de la visita, ja va ser intervingut de l'ull esquerre pel Dr. José García-Arumí.

Tres dies després es va sotmetre a la cirurgia del dret. El procediment és ràpid i senzill, però ha de ser realitzat per un equip expert per minimitzar qualsevol risc, a la qual cosa també contribueix l'alta dotació tècnica dels quiròfans de l’IMO.

Bones sensacions

El postoperatori de l’Essaid es va desenvolupar amb total normalitat i, atès que se li va practicar una cirurgia de mínima incisió, la recuperació visual va ser molt ràpida. En menys de 24 hores ja tenia prop d'un 70% de visió sense graduació i el control de seguiment als dos mesos va confirmar-ne la bona evolució. Segons afirma el polític marroquí, no va sentir cap tipus de dolor ni complicació i de seguida va notar millora, cosa que li va confirmar que l’havia encertat amb la seva elecció. "La visió és molt important i, per això, no vaig dubtar a posar els meus ulls en les millors mans", conclou.

Возможно, вас заинтересует