L’IMO mostrarà via satèl•lit cinc cirurgies en directe des de les sales d’operacions

Els internautes podran seguir en directe les intervencions de cataracta i de cirurgia refractiva mentre que les sales d’operacions de l’IMO connectaran via satèl•lit amb 1.500 assistents al VCR Congress de Milà i amb 100 cirurgians convidats a l’auditori de l’Institut

Per segon any consecutiu, els doctors José Luis Güell i Daniel Elies, especialistes en còrnia i cirurgia refractiva de l’Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona (IMO), mostraran el proper divendres 18 d’octubre, de 16.00 a 17.30 h, cinc cirurgies en directe a través d’Internet, coincidint amb la celebració del VCR Congress (Video Cataratta e Refrattiva) a Milà.

Els assistents a aquest congrés podran veure les operacions en directe via satèl•lit, mentre que paral•lelament 100 cirurgians invitats seguiran les intervencions a través de la pantalla de l’auditori de l’Institut, com a part de les jornades organitzades per l’empresa farmacèutica Alcon. Així doncs, amb motiu de la nova edició del Congrés VCR, l’IMO repeteix aquesta iniciativa pionera, no només per compartir amb col•legues d’arreu del món les últimes tècniques quirúrgiques en el camp de la cataracta i la cirurgia refractiva, sinó també per mostrar-les a qualsevol internauta interessat a conèixer les últimes novetats en aquest camp. La tècnica emprada pels doctors a les operacions de cataracta serà el làser de femtosegon, que fa poc més d’un any es fa servir en aquest tipus de cirurgia.

Aquesta tècnica pionera permet augmentar la senzillesa, la precisió i la seguretat del procediment i fa que no depengui de manera tan directa de la destresa del cirurgià, segons explica el Dr. Güell, un dels pocs oftalmòlegs del món que ha intervingut a desenvolupar-lo. Els prop de 1.500 assistents internacionals a la XXXIII edició del VCR Congress, la cita oftalmològica més important a Itàlia, també seran partícips d’aquest avenç i podran seguir les intervencions en una connexió via satèl•lit, a temps real, Barcelona-Milà.

Simultàniament, i com a novetat d’enguany, l’empresa farmacèutica Alcon organitzarà una trobada professional a l’auditori de l’IMO, on es retransmetran en directe, per a un centenar d’especialistes convidats, les cirurgies dutes a terme a les sales d’operacions. La sessió la moderarà la Dra. Elena Arrondo, oftalmòloga de l’IMO, i conclourà amb tres taules rodones en què destacats oftalmòlegs compartiran experiències sobre temes tan rellevants com la nova era de la faco amb fluïdica activa, la contribució de nous sistemes de guiatge quirúrgic a la cirurgia de cataracta o el maneig del baix astigmatisme amb lents intraoculars multifocals.

Возможно, вас заинтересует