Laura González, optometrista de l’IMO: “Costa molt conscienciar el pacient que no dormi amb les lents de contacte, perquè són molt còmodes i se n’obliden”

L’informatiu de Televisión Española recull a l’edició del migdia els riscos d’un mal ús de les lents de contacte segons les conclusions del recent Congrés de Contactologia fet a l’IMO. A Espanya, dos milions i mig de persones fan servir lentilles en una mitjana de 9 hores i mitja al dia

Vegeu el vídeo sencer de l’informatiu de RTVE.

A partir del minut 7’16” comença la notícia d’oftalmologia. Els òptics desaconsellen l’us de lents de contacte de llarga durada perquè multipliquen el risc de patir infeccions a la còrnia.

Els experts també recorden que fer un mal ús de les de curta durada, com és el cas de les d’un dia, també pot causar lesions. Hi ha microorganismes que aprofiten les lentilles per entrar a la còrnia i provocar infeccions greus que poden lesionar els ulls o fins causar pèrdua de visió. Fer servir lentilles toves d’un mes multiplica per 5 la probabilitat de patir aquests problemes.

“Notava unes punxades i em vaig posar una mica de llàgrima artificial, però cada cop estava pitjor. Al cap d’unes hores ni podia suportar la llum”, comenta una pacient afectada per l’ús de lentilles. Com que són més econòmiques que les d’ús diari i més còmodes que les semirígides, alguns pacients les prefereixen, però els oftalmòlegs adverteixen que cal prendre un seguit de precaucions per fer-les servir. 4 de cada 10 usuaris les porta posades durant la migdiada, cosa que vol dir que no estan informats dels riscos que corren si no les fan servir com cal.

Dr. José Luís Güell de l'IMO: “Pot costar-nos molt controlar la infecció, o bé perquè la tractem massa tard o bé perquè no ensopeguem el millor tractament i s’allarga l’activitat infecciosa. De manera que pot arribar a afectar no només la superfície ocular, sinó també la resta de l’ull”. És important fer un bon ús de les lents de contacte, tant si són d’ús diari com si són d’ús extens. Cal tenir cura de la higiene i no reutilitzar les lents d’un sol ús, canviar el líquid i l’estoig cada mes.

Возможно, вас заинтересует