La Dra. Vásquez s’incorpora a l’equip: “Durant el màster em vaig interessar a mirar si podia continuar la carrera a l’IMO i així ha estat”

La Doctora Luz María Vásquez és una altra de les darreres incorporacions a l’equip mèdic de l’IMO, a la Unitat d’Oculoplàstia

Després d’acabar els estudis i la residència a la Universitat CES de Medellín va treballar al Princess Margaret Hospital i al Hospital for Sick Children de Toronto (Canadà), on es va especialitzar en el tractament de tumors intraoculars.

Els qui pensen que res no passa per casualitat troben sentit a la seva teoria quan s’assabenten de les circumstàncies que van dur la Dra. Luz María Vásquez a establir un primer contacte amb l’IMO. Aquesta oftalmòloga colombiana volia venir a viure a Barcelona i buscava especialitzar-se en cirurgia plàstica oftàlmica, un àmbit en què és difícil trobar oferta formativa.

“No feien classes enlloc”, explica la Dra. Vásquez. Però en una cerca a Internet va trobar la combinació perfecta: l’Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona impartia un Màster en Cirurgia Plàstica Oftàlmica. Els seus dos objectius convergien en un únic punt. La doctora no va deixar escapar l’oportunitat i va fer el màster durant el curs 2009-2010.

Durant el curs va quedar fascinada amb l’IMO i amb tot el que estava aprenent al centre, cosa que va fer que s’interessés a continuar aquí la carrera. El màster va acabar a l’octubre de 2010, però la Dra. Vásquez no va tenir pressa per tornar al seu país. “L’esperança és l’últim que es perd”. Va ser al desembre quan li van proposar incorporar-se a l’Institut i des d’aquest mes de juny de 2011 ja hi treballa.

“Tenia altres opcions de feina, però vaig pensar que la de l’IMO era la millor. Estic feliç perquè l’Institut m’ho dóna tot en l’àmbit professional: els companys, els pacients, les instal•lacions…”. A més, la doctora se sent molt a gust a Barcelona, “l’única ciutat que he tingut en compte per viure-hi que no sigui Medellín”. Des de la Unitat de Cirurgia Plàstica i Oftàlmica de l’IMO, Luz María Vásquez continuarà centrant-se en tumors. “El que m’interessa més és l’oncologia, un terreny que està molt poc explorat a l’àmbit oftalmològic. Lamentablement, la majoria de la gent no sap que existeix i quan diagnostiques un tumor intraocular la sorpresa és enorme entre pacients i familiars: càncer a l’ull?”. A l’IMO, la doctora treballarà per combatre aquesta patologia, que té una incidència baixa, però que pot ser molt greu.

Возможно, вас заинтересует