Anniken Burés s’incorpora a l’equip: “Treballar a l’IMO fa que aprenguis molt en el dia a dia”

La Doctora Anniken Burés és una de les darreres incorporacions a l’equip mèdic de l’IMO. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat de Barcelona el 2002 i la seva especialitat és la retina mèdica i la uveïtis

Sorprèn sentir a parlar perfectament castellà i català la Dra. Anniken Burés, d’origen holandès per part de mare, però de pare català i afincada a Barcelona des de poc després del seu naixement. La Dra. Burés es va incorporar a l’IMO el passat mes de març com a especialista en retina mèdica i uveïtis després d’haver treballat durant anys al Departament d’Oftalmologia de l’Hospital Clínic de Barcelona. Allà va coincidir, durant la residència, amb el Dr. Rafael Navarro, especialista en retina de l’IMO, amb qui ha continuat en contacte al llarg dels anys.

A més, aquest últim any el Dr. Navarro i un altre especialista en retina de l’Institut, el Dr. Carlos Mateo, han col•laborat amb la Dra. Burés en treballs d’investigació. Fruit d’aquesta col•laboració va sorgir la possibilitat d’incorporar-se a l’IMO. L’oftalmòloga ho va tenir clar des del primer moment: “Entrar a l’IMO em donava la possibilitat de treballar a un nivell molt alt, amb molt bons recursos i en col•laboració amb especialistes reconeguts tant a Espanya com a l’àmbit internacional, que fan que aprenguis molt en el dia a dia”.

La Dra. Burés es va especialitzar en oftalmologia a l’Insitut Karolinska d’Estocolm (Suècia), va fer la residència a l’Hospital Clínic de Barcelona i el 2007 va completar la formació amb una estada al prestigiós Moorfields Eye Hospital de Londres. Està especialment interessada en la uveïtis, una malaltia que “requereix una estreta relació amb altres especialistes, com ara reumatòlegs, internistes, infectòlegs o microbiòlegs, ja que és una patologia que sol estar vinculada a malalties sistèmiques. Els pacients d’uveïtis requereixen controls especials i un tractament multidisciplinar”.

Возможно, вас заинтересует