Conveni entre la UB i l’IMO per potenciar la investigació biomèdica

Potenciar la investigació i la transferència de coneixements en investigació biomèdica sobre patologies de la visió i impulsar les col•laboracions de caràcter científic i professional són els principals objectius del nou conveni marc de col•laboració entre la UB i l’Institut de Microcirurgia Ocular (IMO).

Potenciar la investigació i la transferència de coneixements en investigació biomèdica sobre patologies de la visió i impulsar les col•laboracions de caràcter científic i professional són els principals objectius del nou conveni marc de col•laboració entre la UB i l´ Institut de Microcirurgia Ocular (IMO).

El conveni es va signar el passat dilluns 27 de juliol, en un acte presidit pel rector de la UB Dídac Ramírez i per Borja Corcóstegui, director mèdic de l’IMO, un institut oftalmològic dedicat al tractament de les malalties oculars i a la protecció i conservació de la visió, amb un cos facultatiu que destaca per l’experiència en el diagnòstic clínic i l’ús de les tecnologies innovadores per a l’exploració del pacient i en tractaments terapèutics i quirúrgics de caràcter pioner.

A l’acte també hi ha participat Roser Gonzàlez, catedràtica del Departament de Genètica de la UB i directora del Grup d’Investigació de Genètica Molecular 1, que entre altres línies d’investigació aborda l’estudi de les bases genètiques i moleculars de les malalties oculars, especialment el diagnòstic molecular de les distròfies de retina i altres patologies oculars de base genètica, com ara la retinitis pigmentosa (RP), una malaltia heterogènia des del punt de vista genètic i clínic que és la causa més freqüent de ceguesa progressiva hereditària en l’adult.

En el marc del nou conveni, la UB i l’IMO potenciaran les iniciatives de col•laboració en investigació biomèdica i les sinergies entre la dimensió genètica i la clínica de les patologies de la visió.

Aquesta multidisciplinarietat té l’objectiu d’ampliar els coneixements de les bases moleculars de les patologies i aplicar aquests progressos en benefici del pacient. En aquest camp de col•laboració, el conveni serà una plataforma per impulsar noves línies d’investigació per identificar les causes genètiques i moleculars de les distròfies de la retina, per identificar nous gens i per obrir noves vies en la teràpia de les malalties de la visió.

Возможно, вас заинтересует