Fa temps que veig puntets, teranyines i flaixos de llum perifèrics a tots dos ulls. Podria tractar-se d’un despreniment de vitri. És normal que aquests símptomes durin tant de temps? Cal fer alguna intervenció?

Book an appointment. Tell us what date and time you prefer

El despreniment posterior de vitri és un procés comú a mesura que avança l'edat ja que, amb els anys, l'humor vitri (líquid gelatinós que omple la cavitat ocular i hi dóna forma i consistència) tendeix a deteriorar-se. Com a conseqüència, es contreu i perd la textura gelatinosa fins que se separa espontàniament de la retina. Els principals símptomes que dóna són la visió de mosques volants o punts negres que es mouen al voltant de l'ull i la percepció de llampecs lluminosos, la freqüència dels quals, tot i que poden persistir llargs períodes, sol disminuir amb el pas del temps.

Generalment no s'aplica cap tractament perquè no es pot revertir el procés pel qual el vitri perd la consistència, però cal fer una avaluació oftalmològica per seguir-ne l’evolució i descartar un possible despreniment de retina, cas en què sol caldre una intervenció quirúrgica.

You may be interested in