Avenç en lents intraoculars per millorar la visió de pacients sense cristal·lí

Book an appointment. Tell us what date and time you prefer
avances lentes intraoculares

El camp de les lents intraoculars (LIOs) no deixa d'evolucionar i constantment sorgeixen nous models, que donen solució a les necessitats de cada pacient, entre els quals els casos més complexos.

És el cas d'un nou tipus de LIO, que ha començat a implantar-se recentment, amb molt bons resultats visuals per als pacients: les lents Carlevale.

Tot seguit, el Dr. José García-Arumí t'explica tots els detalls d'aquestes LIOs.

Quan es fan servir les LIOs Carlevale?

Actualment, "estem utilitzant les Carlevale per corregir una condició anomenada luxació de la lent intraocular (amb o sense el complex capsular), que és la complicació més habitual de la cirurgia de cataractes. Encara que és molt poc freqüent (ocorre en menys d'un 2 % dels casos), requereix un abordatge quirúrgic expert”, explica el Dr. García-Arumí.

Aquest problema té lloc perquè, de vegades, el cristal·lí o la lent intraocular implantada després de la cirurgia es disloca i es desplaça cap a la retina. "Això pot causar complicacions oculars greus, com ara hemorràgies o un despreniment de retina", afegeix el nostre expert. Per això, és molt important que aquest tipus d'abordatge quirúrgic sigui dut a terme per un cirurgià coneixedor de les malalties de la retina.

Més causes que poden ocasionar una subluxació del cristal·lí són:

 • Un debilitament d'una estructura ocular anomenada sac capsular, dins del qual es troba el cristal·lí o lent intraocular
 • Un traumatisme
 • L'envelliment
 • Algunes malalties sistèmiques

Generalment, el procediment el porta a terme un oftalmòleg expert en retina, ja que és convenient extreure les restes del cristal·lí o de la lent implantada prèviament que s'han desplaçat fins a aquest teixit.

Dr. José García-Arumí, cirurgià expert en retina de l'IMO Grupo Miranza

Símptomes habituals de la subluxació del cristal·lí

Els senyals que poden alertar el pacient són:

 • Pèrdua de brusca de visió
 • Visió doble o diplopia
 • Empitjorament en l'enfocament dels objectes

Avenç en lents intraoculars

"El seu principal avantatge és que la cirurgia amb aquest tipus de lents intraoculars és menys invasiva per al pacient, ja que la pròpia lent s'ancora a l'esclera (part blanca de l'ull), per la qual cosa ja no cal suturar", explica el Dr. José García-Arumí, cirurgià expert en retina de l'IMO Grupo Miranza que, des de fa dos anys, ha dut a terme procediments amb aquest tipus de lents intraoculars per millorar l'estat visual dels nostres pacients.

Més beneficis d'aquestes LIOs són:

 • Es pleguen, cosa que permet introduir-les a la còrnia amb una petita incisió, d'aprox. 2 mm (en el cas de lents desplegades aquesta incisió és de 6,5 mm).
 • Proporcionen més qualitat visual
 • Disminueixen la incidència d'inflamació postoperatòria
 • Tenen una estabilitat més gran amb el pas dels anys, cosa que significa que es mantenen sempre en la mateixa posició.

 

La implantació de lents Carlevale ofereix uns bons resultats visuals. Això no obstant, convé valorar el cas de forma personalitzada, per assegurar que és el procediment indicat per a cada pacient

Dr. José García-Arumí

Solució per a l'astigmatisme

Així mateix, el Dr. García-Arumi explica que amb aquest tipus de lent intraocular tan innovador també s'aconsegueix corregir un dels defectes refractius més comuns: l'astigmatisme, que actualment s'estima que afecta el 25-30% de la població.

You may be interested in