Noves substàncies activen la producció natural de col·lagen

Els tractaments inductors d'aquesta proteïna proporcionen l'anomenat “efecte V”, que dota el rostre d'un aspecte rejovenit.

Noves substàncies activen la producció natural de col·lagen

Amb el pas dels anys, la pell pot perdre el to i donar lloc a una dermis més flàccida o prima. Aquest procés d'envelliment està estretament lligat a la producció de col·lagen, una proteïna que li proporciona elasticitat i la producció natural de la qual comença a disminuir a partir dels 30 anys.

Són moltes les solucions estètiques que ajuden a combatre els signes de l'edat en la pell per dotar-la d'un aspecte més saludable i rejovenit. No obstant això, fins avui no existia un producte capaç d'emplenar la dermis i d'activar la producció natural de col·lagen. Les substàncies inductores de col·lagen realitzen aquesta doble funció: actuen assegurant l'eliminació de la flacciditat facial i de les arrugues presents en el terç inferior de la cara i ofereixen un resultat similar al d'un lífting.

Dues substàncies segons les necessitats de la pell

Les substàncies inductores de col·lagen estan indicades sobretot per a persones amb pells madures i també es poden aplicar a pacients amb una pèrdua substancial de volum facial després de, per exemple, una dieta d’aprimament. A l’IMO s'ofereixen tractaments amb dos tipus de substàncies inductores de col·lagen segons les necessitats de cada pacient:

  • Hidroxiapatita càlcica (Radiesse): indicada per estimular la producció de col·lagen en la capa de la pell en la qual s'aplica. La durada del tractament oscil·la entre els 15 i els 20 minuts i sol ser necessària una única sessió, encara que, si el pacient ho necessita, se’n poden realitzar més.
  • Àcid polilàctic (Sculptra): posseeix un potent efecte estimulador de col·lagen, més intens que el tractament anterior. Està indicat per reposar el volum en pells que n’han perdut a causa de l'edat o per una dieta d’aprimament. El tractament sol durar uns 20-30 minuts i solen ser necessàries 2 o més sessions, deixant un mes de marge entre sessió i sessió.

 Les substàncies inductores de col·lagen asseguren l'eliminació de la flacciditat facial i de les arrugues presents en el terç inferior de la cara

Un tractament no quirúrgic, sense marques i efectes de llarga durada

El principal avantatge d'aquests tractaments és que es duen a terme en consulta, sense necessitat de realitzar una cirurgia, i que els seus efectes tenen una durada d'entre 6 i 12 mesos en funció del pacient i de la zona tractada. Així mateix, després de la injecció d'aquestes substàncies, es poden apreciar petites marques a les zones en les quals s'han aplicat, però el pacient pot realitzar les seves activitats quotidianes, una vegada finalitzat el tractament, sense necessitar repòs o ingrés.

SkinBoosters y colagenoteràpia

Altres tractaments no quirúrgics també estimulen la producció de col·lagen de la pell i aconsegueixen millorar-ne la textura i la lluminositat perquè llueixi radiant. És el cas dels SkinBoosters i de la colagenoteràpia, que, a diferència dels inductors de col·lagen, treballen en les capes més superficials de la pell. Això fa que estiguin especialment indicats per a les dermis més joves, que encara conserven una bona capacitat de produir col·lagen de forma natural.

Els SkinBoosters s'apliquen generalment a partir dels 30-35 anys mitjançant microinjeccions d'àcid hialurònic de baixa densitat que aconsegueixen enlluentir la pell i dotar-la d'elasticitat, a més d'hidratar-la en profunditat. Per la seva banda, la colagenoteràpia es recomana a partir dels 25 anys i consisteix a obrir, amb un micropen, diminuts canals en la dermis que l'organisme recupera sintetitzant col·lagen. Aquest tractament evita que es marquin els primers signes del pas del temps, per la qual cosa es pot utilitzar com a teràpia preventiva o de manteniment.

El micropen també es fa servir per injectar sota el cutis petites dosis d'àcid hialurònic i vitamines, cosa que permet aconseguir un resultat doble: reactivar la producció de col·lagen i oferir els beneficis propis de cada còctel de substàncies, cosa que ajuda, per exemple, a eliminar les taques que el sol hagi pogut causar en el rostre durant l'estiu.

L’hivern, època idònia per a un rejoveniment oculofacial

Els tractaments amb inductors de col·lagen se sumen a altres teràpies estètiques o de rejoveniment que, dutes a terme a l'hivern, ajuden a nodrir, refermar o hidratar la pell en aquesta època de l'any, en la qual el fred exterior i la sequedat provocada per l'ús de calefacció la castiguen especialment. És el cas del lífting no quirúrgic Ultherapy, que combinat amb els inductors de col·lagen potencia el seu efecte, ja que renova i tonifica la pell des de l'interior. Al seu torn, la toxina botulínica ajuda a aconseguir un “efecte flaix”, que consisteix a tibar la pell i a corregir les arrugues d'expressió.

You may be interested in