DMAE. Nou test de risc genètic

Detectar a temps la degeneració macular és clau per frenar-ne el desenvolupament i per salvaguardar la visió. Un test permet saber la nostra predisposició genètica a patir la malaltia a partir d’una simple gota de saliva

.Fa només dos anys que la Maria Guash, de 61, va descobrir que les taques negres que li embrutaven la visió quan enfocava els objectes no eren tan inofensives com es pensava. “M’apareixia una taca negra i moltes llumetes blanques al voltant, però com que no em feia mal no en feia cas”, explica. El metge de capçalera li va aconsellar un canvi d’ulleres i fins i tot un especialista li va modificar els vidres. Com que no percebia cap millora, va anar a la consulta d’un altre expert que, finalment, li va diagnosticar Degeneració Macular Associada a l’Edat (DMAE).

La pacient, que regenta una botiga a Barcelona, lamenta ara no haver esbrinat abans la patologia perquè aquest retard en el diagnòstic li ha comportat menys visió en un dels ulls. El seu testimoni dóna fe de la importància de combatre de manera precoç aquesta malaltia, principal causa de pèrdua severa de visió en persones d’edat avançada als països desenvolupats.

La Unitat de Genètica de l’Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona (IMO) ofereix de manera pionera, des de maig, consell genètic sobre la malaltia a totes les persones que accedeixin a sotmetre’s a un senzill test.

Descarrega’t l’article en PDF.

You may be interested in