Avenços per alliberar-se de les ulleres

La tècnica quirúrgica més popular en cirurgia refractiva es fa amb làser excímer, que és capaç de modelar la còrnia sense danyar els teixits adjacents i sense produir calor. Més de la meitat d’aquestes intervencions es duen a terme amb la tècnica LASIK, en la qual el làser s’aplica a l’interior de la còrnia després d’aixecar una làmina corneal superficial

Artículo El Norte de Castilla Article a El Norte de Castilla

 

Una de les principals novetats en el LASIK és la introducció d’un altre làser, el de femtosegon. La seva gran precisió permet actuar en còrnies especials, que abans no es podien operar amb la mateixa seguretat, segons el doctor Daniel Elies, especialista en còrnia i cirurgia refractiva de l’Institut de Microcirurgia Ocular (IMO).

Aquest avenç i d’altres han permès que la cirurgia refractiva que es practica amb làser excímer sigui més segura i que ofereixi més qualitat de visió, a banda que ha disminuït l’índex de reintervencions. Encara que l’esmentat làser continua sent una tècnica excel•lent, ha deixat d’indicar-se en pacients amb més de vuit diòptries de miopia, “cosa que significa un canvi radical respecte de fa tan sols quinze anys, quan s’operaven persones amb 16 diòptries i tot”, explica Elies.

L’ús de lents intraoculars fàquiques en la correcció dels defectes refractius va en augment, perquè és una pràctica reversible i pels bons resultats tant refractius com visuals. “També fem servir les lents intraoculars per solucionar la vista cansada en persones més grans de 55 anys”. Des de l’IMO també es destaca la importància de fer un bon examen ocular abans d’operar perquè el 80% de l’èxit de la cirurgia dependrà del bon diagnòstic i de la indicació correcta.

Descarrega’t l’article en PDF

You may be interested in