Visió borrosa o distorsionada de prop

Demana visita. Digues-nos quin dia prefereixes per a la teva propera visita
Imagen con visión normal

Visió normal

Imagen con ojo afectado

Visió d'un ull afectat

Presbícia

La presbícia o vista cansada és una disminució de la capacitat d’enfocar de l’ull que provoca una pèrdua de nitidesa a la visió de prop. Sol produir-se a partir dels 40-45 anys.

La causa una pèrdua d’elasticitat del cristal·lí, la lent natural de l’ull que hi ha entre la còrnia i la retina.
El cristal·lí té la capacitat d’acomodació, és a dir, d’enfocar els objectes en funció de la distància a la qual els tenim. Podríem dir que és com el “zoom” d’una càmera fotogràfica.

Amb l’edat, el cristal·lí perd elasticitat i capacitat d’enfocar i això causa vista cansada.
Les persones amb vista cansada tenen dificultats a enfocar imatges de prop, cosa que provoca la sensació que les lletres “ballen” o estan borroses.

Si vols més informació sobre aquest defecte refractiu, clica a aquest enllaç.

Com hem d'actuar?

  • A partir dels 40 anys, s’aconsella fer-se una revisió oftalmològica completa cada un o dos anys.
  • La presbícia es pot corregir amb ulleres i es pot recórrer a una cirurgia refractiva en els casos en què està associada a un altre problema refractiu o a cataractes.

Hipermetropia

La hipermetropia és un defecte de refracció o error en l’enfocament visual. Les imatges s’enfoquen, en teoria, per darrere de la retina, i per això la visió és borrosa, especialment la de prop.

Si vols més informació sobre aquest defecte refractiu, clica a aquest enllaç.

Com hem d'actuar?

  • La hipermetropia es pot corregir fàcilment amb ulleres, amb lents convergents o amb lents de contacte.
  • Si l’hipermetrop vol prescindir de correcció òptica, pot beneficiar-se d’un seguit de tècniques de cirurgia refractiva corneal indicades per a persones amb un grau d’hipermetropia baix.
  • Una altra opció són les lents fàquiques (entre la còrnia i el cristal·lí), indicades per a pacients amb defectes més alts.
  • Per a hipermetrops de més de 40-45 anys, les lents pseudofàquiques (que substitueixen el cristal·lí) també poden ser una solució.