Trasplantament de còrnia per anomalia de Peters

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
trasplante-anomalia-de-peters

Què és?

L’anomalia de Peters consisteix en un error congènit en el desenvolupament del globus ocular que pot afectar un ull o tots dos. El trasplantament de còrnia consisteix a substituir la còrnia opaca per una altra còrnia sana procedent d’un donant. Si existeix també cataracta (pèrdua de transparència del cristal·lí), s’extrau durant la mateixa intervenció.

En quins casos es fa?

En els casos en què l’afectació és bilateral, amb l'objectiu de millorar l'agudesa visual.

Quin és el procediment?

La cirurgia indicada per al tractament d'aquesta patologia acostuma a ser el trasplantament de còrnia. Es tracta d'un procediment ambulatori i que es realtiza amb anestèsia general. Després de la cirurgia, d’uns 40-50 minuts de durada, cal administrar col·liris durant diversos mesos. Convé evitar que el nen faci esforços durant 3 setmanes; passat aquest temps, pot fer vida normal.

En ocasions, la cirurgia aconsegueix una millora important de l’agudesa visual, encara que en altres casos els resultats són discrets. Per això de vegades no és fàcil decidir si es realitza o no la cirurgia i quin moment és el millor per dur-la a terme. La decisió també és complicada perquè en nens petits és difícil saber realment com hi veuen. Si els pacients presenten també glaucoma, s’ha de tractar.