Toxina botulínica

Toxina botulínica
Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
Aconsegueix
2
beneficis: suavitzar arrugues i prevenir-ne de noves
L’efecte dura fins a
6
mesos
Expressivitat
100%
intacta

Què és la toxina botulínica? 

La toxina botulínica, coneguda popularment com a bòtox per la primera marca que la va comercialitzar, és una substància que paralitza o disminueix la funció del múscul sobre el qual s'aplica.

D'aquesta manera, s'aconsegueix relaxar, durant uns quants mesos, els músculs facials, prevenir la formació d'arrugues i suavitzar les existents, fins a ser gairebé inapreciables.

La toxina botulínica aplicada per mans expertes aconsegueix dotar el rostre d'un aspecte revitalitzat i sense arrugues, amb resultats 100% naturals. També ajuda a corregir asimetries.

Preparació de paciente abans de toxina botulínica

Preparació del pacient abans d'injectar toxina botulínica

En quins casos es fa?       

La toxina botulínica es fa servir per corregir arrugues dinàmiques o d'expressió.

S'aplica principalment en la meitat superior del rostre, però segons l'anàlisi clínica pot injectar-se en tot el rostre.

Les zones més habituals són:

 • L'entrecella
 • Les potes de gall
 • El front

En alguns pacients, la toxina botulínica també pot fer-se servir per tractar patologies palpebrals, com el blefarospasme o certs tipus de ptosis.

Tractar les arrugues abans que apareguin 

La toxina botulínica és un tractament cada vegada més popular per prevenir la formació d'arrugues, atès que relaxa el moviment dels músculs i en retarda l’aparició.

Per aquest motiu, des de fa temps aquesta tendència és coneguda per baby botox, que fa al·lusió al fet que aquest tractament és cada vegada més demanat per les persones joves, que volen prevenir o frenar l'aparició de les arrugues, a partir dels 28-30 anys.

Aquest tractament precoç consisteix a aplicar toxina botulínica en petites dosis, cosa que també ajuda a mantenir la pell uniforme i una expressió natural i revitalitzada.

Baby botox

El "baby botox" té l'objectiu de prevenir la formació d'arrugues

Exàmens previs 

L'expert en estètica i rejoveniment fa un examen complet de la pell del rostre, com també de les zones del voltant dels ulls.

Així mateix, es prenen fotografies per valorar l'estat del pacient abans i després del tractament. 

Durant el tractament 

L'aplicació de toxina es fa habitualment a la consulta, excepte en casos molt especials que requereixen que es faci a quiròfan.

Abans del tractament, l'especialista en estètica oculofacial aplica una pomada anestèsica, per evitar que el pacient noti molèsties associades a la injecció. Després, s'injecta la toxina botulínica en petites quantitats, a les zones del rostre on es volen tractar les arrugues.

Després del tractament 

L'aplicació de toxina botulínica és una tècnica segura, duta a terme per mans expertes.

Després del tractament, és important seguir aquestes indicacions:

 • No us fiqueu al llit fins passades quatre hores
 • Durant les primeres 24h:
  • No feu exercici
  • No prengueu el sol, ni raigs UVA
  • No prengueu banys de sauna
  • No us feu massatges facials

Els resultats definitius s'aprecien passats quatre dies i tenen una durada d'entre quatre i sis mesos, segons el pacient.

Així mateix, en molt pocs casos, el pacient experimenta complicacions molt infreqüents com el mal de cap, hematomes o inflamació de les zones on s'aplica el tractament.