Tinc miopia des de fa molts anys i sempre he portat ulleres, tot i que m'agradaria prescindir-ne. És recomanable fer-se una operació de miopia a la meva edat?

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES

La miopia és un defecte refractiu que es produeix quan el globus ocular és massa allargat o la còrnia massa corba, per la qual cosa les imatges s’enfoquen davant de la retina i no damunt, cosa que dificulta la visió de lluny. Sol corregir-se amb ulleres o lents de contacte, tot i que la cirurgia refractiva és una opció per a qui vulgui prescindir de correcció òptica. Tret de casos excepcionals, la intervenció ha de fer-se un cop s’hagi estabilitzat la miopia, dels 20 anys endavant. A partir d’aleshores, el factor edat no limita una possible cirurgia, tot i que sí que influeix en l’elecció de la tècnica, que l'oftalmòleg haurà de valorar.
Recomanem fer una visita a un centre especialitzat, tot i que quan es busca corregir un defecte refractiu a partir dels 50-55 anys, se sol implantar una lent intraocular que substitueix el cristal•lí, la lent natural de l'ull que amb el temps va perdent elasticitat (presbícia) i transparència (cataracta). D’aquesta manera, la pròtesi artificial implantada és òpticament millor que el cristal•lí natural del pacient de certa edat.