Reducció del camp visual o pèrdua de visió perifèrica

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
Imagen con visión normal

Visió normal

Imagen con ojo afectado

Visió d'un ull afectat

Glaucoma

El glaucoma engloba un grup de malalties que provoquen un dany progressiu del nervi òptic. Aquesta patologia es deu a múltiples factors i, el principal, és la hipertensió ocular. Així mateix, certs grups de persones tenen més risc de patir glaucoma, com els més grans de 60 anys.

Si no es tracta a temps, el glaucoma pot provocar una pèrdua severa i irrecuperable de la visió. En aquest sentit, la visió amb glaucoma s'associa, generalment, a un túnel negre. No obstant això, la majoria de pacients experimenten altres símptomes, des de les primeres fases de la malaltia, com ara visió borrosa, una boira permanent i halos al voltant de les llums. Aquí podràs consultar com és la visió amb glaucoma.

En IMO Grup Miranza hem creat Canal Glaucoma, amb continguts didàctics i divulgatius sobre aquesta malaltia. Informa-t'en aquí.

Com hem d’actuar?

  • Controls oftalmològics periòdics a partir dels 40 anys. S’estima que la meitat dels pacients que pateixen glaucoma no ho saben perquè aquesta malaltia no dóna símptomes evidents en estadis precoços. La visió perifèrica perduda a causa del glaucoma és irrecuperable i per això és molt important detectar-lo a temps i frenar-ne l’evolució.
  • L’únic factor de risc conegut d’aquesta malaltia és la hipertensió ocular. Si reduïm la pressió de l’ull a les primeres etapes del glaucoma podem aturar-ne el progrés, en la majoria dels casos, ajudant a protegir la visió.