Dr. Ramón Medel

  • Referent europeu en el maneig de patologia orbitària
  • Introductor a Europa del lífting mediofacial transconjuntival
  • Precursor de tècniques de ptosi palpebral com el flap frontal directe
Col·legiat núm. 27168
Ramón Medel

Trajectòria professional

És soci de l’IMO i professor del Màster en Cirurgia Plàstica Oftàlmica i Orbitària de l’Institut de Microcirurgia Ocular i la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La seva especialitat és el tractament mèdic i quirúrgic de les patologies i malposicions palpebrals i de l’òrbita: cirurgia de tumors orbitaris, reconstrucció orbitària en orbitopatia tiroideaestètica de la mirada (parpelles, celles i regió periocular). També en reconstrucció de problemes de la via lacrimal.

Va fer un postdoctorat en cirurgia oculoplàstica al Moorfields Eye Hospital de Londres, al Regne Unit (1995-1996) i va ser observador a la unitat de cirurgia plàstica oftàlmica i orbitària de la Jules Stein Clinic de UCLA, LosAngeles (EUA) el 2002.

És oftalmòleg del departament d’Òrbita i Cirurgia Oculoplàstica de la Ciutat Sanitària Vall dHebron (UAB). També és director del curs de doctorat Patologia Orbitària en Cirurgia Plàstica Oftàlmica al mateix centre.

Altres dades d’interès

- Ha estat president de la Sociedad Española de Cirugía Plástica Oftálmica y Orbitaria (SECPOO), 2007-2011 - Membre de la Sociedad Española de Cirugía Plástica Oftálmica y Orbitaria (SECPOO). - Membre de ple de la Sociedad Europea de Cirugía Plástica Ocular y Orbitaria (ESOPRS). - Membre de la Sociedad Americana d eOftalmología (AAO). - Membre de la Sociedad Panamericana de Oftalmología (PAAO). - Membre de laSociedad Española de Oftalmología (SEO). - Membre de laSocietat Catalana dOftalmologia (SCO).

Descarregar el currículum en PDF