Què és l'IMO

Què és l'IMO

L’Institut de Microcirurgia Ocular (IMO) és un centre de referència internacional en oftalmologia. El nostre segell és l’excel·lència mèdica i el nostre objectiu és oferir el millor servei al pacient.

Borja Corcóstegui, Director Mèdic de l'IMO

IMO, una visió única

Des de fa més de 25 anys, busquem solucions per a tot tipus de problema ocular mitjançant l’aplicació experta dels millors tractaments. Comptem amb un equip mèdic altament especialitzat i compromès, amb la tecnologia més avançada i amb unes instal·lacions àmplies, còmodes i modernes. Ens mou l’excel·lència mèdica i la qualitat humana, que es concreta en un equip bolcat en l’atenció al pacient.

Tot plegat ens ha fet mereixedors del reconeixement de la comunitat mèdica, que valora l’IMO com el millor centre oftalmològic d’Espanya segons l’últim informe Top 10 hospitals, elaborat el 2012 per l’OCU a partir d’entrevistes a metges espanyols de diferents especialitats.

El nostre protocol assistencial es basa a poder dedicar a cada cas clínic tot el temps i tots els recursos necessaris per a una atenció personalitzada i de qualitat. Els pacients que ho necessiten són atesos en un sol dia per diferents especialistes en funció de les necessitats de cada cas, cosa que els simplifica les gestions i la programació de noves visites.

Prestigi internacional i compromís amb l’oftalmologia

L’experiència i la feina en equip dels nostres oftalmòlegs, cadascun d’ells especialitzat en les diferents parts de l’ull, fan que l’IMO sigui un referent internacional en procediments quirúrgics combinats i en cirurgies de complexitat elevada.

Francisca Rodríguez, Directora executiva de l'IMO

Som pioners en l’aplicació d’instruments i de tècniques, sempre ambulatòries, mínimament invasives i orientades a aconseguir els millors resultats tan immediats com a llarg termini.

La formació contínua i la investigació són també claus en el nostre compromís mèdic. Ens permeten descobrir noves oportunitats terapèutiques i avançar de manera pionera i eficaç en el diagnòstic i el tractament dels problemes oculars.

Participem de manera activa en investigacions i assajos clínics i ens impliquem en la formació de les futures generacions d’oftalmòlegs mitjançant els màsters especialitzats IMO, la docència en les principals facultats de medicina i la publicació d’articles de divulgació científica en mitjans de referència internacional.

Una trajectòria coherent

El prestigi de l’IMO és degut sobretot a la fidelitat als valors amb els quals va començar la seva aposta en l’àmbit de la medicina privada, a mitjan anys 80.

Des d’aleshores, cada cop són més les persones que confien en el nostre compromís, la nostra experiència i el nostre lideratge. L’any 2009 representa un salt qualitatiu important amb el trasllat de l’activitat a unes noves instal·lacions, amb 70 consultes i 8 quiròfans, on anualment duem a terme prop de 65.000 visites i 8.000 cirurgies. El nostre equip de 180 professionals ens permet assumir aquesta activitat amb un servei de qualitat i amb un tracte personalitzat en tot el procés mèdic i quirúrgic.

La Fundació

El 2010 vam crear la Fundació IMO per millorar la visió i, a través d’aquesta, la vida de les persones. Volem impulsar avenços i millores en el diagnòstic i el tractament de tota mena de problemes oculars.

La Fundació ens ha permès canalitzar tota una trajectòria de més de 20 anys en investigació i formació de qualitat, i posar en funcionament un extens programa d’activitats de prevenció per salvaguardar la salut visual dels principals grups de risc. A més, la recent arrencada de projectes que investiguen les causes genètiques de les malalties oculars converteix l’IMO en un dels pocs centres europeus que ajunta investigació bàsica i clínica, gràcies a la feina conjunta d’oftalmòlegs i genetistes.

Urgències IMO

L’IMO té un servei d’Urgències oftalmològiques que funciona les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.

Davant de qualsevol problema, el pacient pot acudir directament a la clínica, sense haver demanat cita prèvia, perquè el nostre equip mèdic l’examini i determini el grau d’emergència i el tractament mèdic o quirúrgic més adequat. Les intervencions quirúrgiques d’urgències també les duen a terme els doctors de cada subespecialitat.