Què és l'IMO

Què és l'IMO

L'Institut de Microcirurgia Ocular (IMO) és un centre de referència internacional en oftalmologia, capçalera del grup Miranza, xarxa de clíniques d'excel·lència en salut i benestar ocular. 

A través d'una xarxa cohesionada i innovadora, compromesa amb l'excel·lència clínica, busquem oferir als nostres pacients una atenció de màxima qualitat, així com impulsar la investigació en oftalmologia.

Borja Corcóstegui, director mèdic de l’IMO i president del CLF (Clinical Leaders Forum) de Miranza

IMO, una visió compartida

Des de fa més de 25 anys, busquem solució a qualsevol problema ocular mitjançant l'aplicació experta dels millors tractaments. Comptem amb un equip mèdic altament especialitzat i compromès, a més de la tecnologia més avançada i unes instal·lacions modernes, àmplies i còmodes.

Ens mou l'excel·lència mèdica i la qualitat humana. Aquests valors, compartits amb el grup Miranza, grup líder en oftalmologia sorgit el 2019 i encapçalat per l’IMO, es concreten en un equip bolcat en l'atenció al pacient i ens han valgut el reconeixement de la comunitat mèdica i la confiança dels nostres pacients.

El nostre protocol assistencial, referent dels alts estàndards de qualitat del grup, es basa a poder dedicar a cada cas clínic tot el temps i els recursos necessaris per a una atenció personalitzada i d'excel·lència. Els pacients que ho necessiten són atesos en un mateix dia per diferents especialistes, segons les necessitats del seu cas, simplificant gestions i programació de noves visites.

A més, l’IMO té un servei d'urgències oftalmològiques que funciona les 24 hores, els 365 dies de l'any. Davant de qualsevol problema, el pacient pot acudir directament a la clínica, sense demanar cita prèvia, perquè el nostre equip mèdic l’examini i en determini el grau d'emergència i el tractament mèdic o quirúrgic més apropiat. Les intervencions quirúrgiques d'urgències també les realitzen els doctors de cada subespecialitat.

Compromís amb l'oftalmologia

L’experiència i la feina en equip dels nostres oftalmòlegs, cadascun d’ells especialitzat en les diferents parts de l’ull, fan que l’IMO sigui un referent internacional en procediments quirúrgics combinats i en cirurgies de complexitat elevada.

Especialistes en cada part de l'ull i les seves patologies treballen en xarxa i comparteixen coneixements amb altres oftalmòlegs de gran prestigi de Miranza, formen part de la direcció mèdica col·legiada del grup i lideren conjuntament l'avenç en oftalmologia.

Els oftalmòlegs especialistes de l’IMO són ​​pioners en l'aplicació d'instruments i tècniques, sempre ambulatòries, mínimament invasives i orientades a aconseguir els millors resultats immediats i a llarg termini.

Francisca Rodríguez, Directora executiva de l'IMO

La formació continuada i la investigació del compromís mèdic de l’IMO, encapçalant el grup Miranza, ens permeten descobrir noves oportunitats terapèutiques i avançar de manera pionera i eficaç en el diagnòstic i tractament dels problemes oculars.

Participem de manera activa en investigacions i assaigs clínics, a través de l'àrea de R+D+I de Miranza, i ens impliquem en la formació de futures generacions d'oftalmòlegs, mitjançant màsters especialitzats, la docència en les principals facultats de medicina i la publicació d'articles de divulgació científica en mitjans de referència internacional.

Una trajectòria coherent

El prestigi de l’IMO es deu en gran part a la fidelitat als valors amb què va començar la seva aposta en l'àmbit de la medicina privada, a mitjans dels 80. Des de llavors, són cada vegada més les persones que confien en el nostre compromís, experiència i lideratge.

L'any 2009 suposa un salt qualitatiu important, amb el trasllat de l'activitat a unes noves instal·lacions, amb 70 consultes i vuit quiròfans, on anualment fem prop de 65.000 visites i 8.000 cirurgies. El nostre equip de 180 professionals ens permet assumir aquesta activitat amb un servei de qualitat i amb un tracte personalitzat en tot el procés mèdic i quirúrgic.

El 2019 ens vam unir al grup Miranza, amb presència en una vintena de ciutats a Espanya i gran projecció a nivell nacional i internacional, per expandir el nostre projecte d'excel·lència en oftalmologia.

La Fundació

El 2010 vam crear la Fundació IMO per millorar la visió i, a través d'ella, la vida de les persones. Volem impulsar avenços i millores en el diagnòstic i el tractament de qualsevol problema ocular.

La Fundació ens ha permès canalitzar tota una trajectòria de més de 20 anys en recerca i formació de qualitat, i posar en marxa un extens programa d'activitats de prevenció per salvaguardar la salut visual dels principals grups de risc.

D'altra banda, la posada en marxa de projectes d'investigació de les causes genètiques de les malalties oculars converteix l’IMO en un dels pocs centres europeus que uneixen investigació bàsica i clínica, gràcies a la feina conjunta d'oftalmòlegs i genetistes. A més, la integració al grup Miranza ens obre a noves oportunitats i amplia les nostres sinergies per afrontar projectes de més envergadura.

Sobre Miranza

Miranza és el grup líder en centres d'excel·lència en oftalmologia d'Espanya. Amb una xarxa de centres amb alts estàndards de qualitat i protocols homogenis que donen cobertura nacional a pacients nacionals i estrangers, el grup compta amb dotze clíniques i altres centres ambulatoris repartits per gran part de la geografia espanyola.

L'equip de Miranza està format per més de 500 professionals, que inclouen un centenar d'oftalmòlegs. L'experiència del cos mèdic permet oferir el diagnòstic més complet i la millor solució mèdica o quirúrgica per fer front a qualsevol patologia ocular, proporcionant atenció especialitzada en prop de 300 consultes i una trentena de quiròfans, equipats amb l'última tecnologia.

El Clinical Leaders Forum (CLF), un òrgan col·legiat nacional d'oftalmologia presidit pel Dr. Borja Corcóstegui, proporciona al grup lideratge clínic i professional, i innovació i recerca en tota la xarxa, així com assessorament, suport i atenció de qualitat als pacients.