Què és el glaucoma d'angle obert i el d'angle tancat?

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES

A l’interior de l'ull hi ha un espai que s’anomena cambra anterior. Aquest espai conté un líquid transparent (humor aquós), que banya les estructures que hi ha i en manté les propietats òptiques.

El líquid està entrant i sortint constantment de la cambra anterior. La sortida es produeix a través de l'angle que formen la còrnia i l’iris quan s’uneixen. L’angle té la funció de deixar sortir l'humor aquós cap a l’exterior de l'ull perquè la pressió intraocular es mantingui estable i no es danyi el nervi òptic.

En el cas dels glaucomes d'angle obert, tot i que aquest angle és obert, per diferents motius no funciona correctament i això fa que l'humor aquós surti més lentament de l'ull, cosa que provoca un augment de la pressió intraocular i el consegüent dany al nervi òptic.

En el cas dels glaucomes d'angle tancat, l'angle es tanca i impedeix la sortida de l'humor aquós i l’augment, també, de la pressió intraocular.

Et pot interessar:

Conferència “Les claus per entendre el glaucoma”, per la Dra. Arrondo, especialista en Glaucoma de l’IMO.

Temes tractats: què és, tipus de glaucoma, riscos, diagnòstic i proves, tractaments (col•liris, làser, cirurgies) i prevenció.
A partir del minut 7:30 trobaràs una breu descripció de la diferència entre el glaucoma d'angle obert i el d’angle tancat.

Dades personals
Foto DNI / NIE / Pasaporte
Adjunta fotografía de tu documento de identidad
Dades del pacient
Foto DNI/NIE/Pasaporte
Adjunta fotografia del document d'identitat del pacient, si es tracta d'un menor d'edat, també has d'adjuntar el document que t'acredita com a tutor legal.
Dades mèdiques oftalmològiques
Historial mèdic general (no oftalmològic)
Si us plau, completa el següent qüestionari amb les dades que coneguis
Historial oftalmològic
Si us plau, completa el següent qüestionari amb les dades que coneguis
Dades de facturació
Informes
Si disposes de proves, imatges oftalmològiques o informes, et preguem que ens els adjuntis. Pots enviar-nos proves antigues com a informació addicional, però t'aconsellem afegir proves amb data recent (preferiblement no més de 30 dies), atès que no podem garantir una orientació fiable realitzada sobre la base de proves més antigues.