Què és el glaucoma d'angle obert i el d'angle tancat?

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES

A l’interior de l'ull hi ha un espai que s’anomena cambra anterior. Aquest espai conté un líquid transparent (humor aquós), que banya les estructures que hi ha i en manté les propietats òptiques.

El líquid està entrant i sortint constantment de la cambra anterior. La sortida es produeix a través de l'angle que formen la còrnia i l’iris quan s’uneixen. L’angle té la funció de deixar sortir l'humor aquós cap a l’exterior de l'ull perquè la pressió intraocular es mantingui estable i no es danyi el nervi òptic.

En el cas dels glaucomes d'angle obert, tot i que aquest angle és obert, per diferents motius no funciona correctament i això fa que l'humor aquós surti més lentament de l'ull, cosa que provoca un augment de la pressió intraocular i el consegüent dany al nervi òptic.

En el cas dels glaucomes d'angle tancat, l'angle es tanca i impedeix la sortida de l'humor aquós i l’augment, també, de la pressió intraocular.

Et pot interessar:

Conferència “Les claus per entendre el glaucoma”, per la Dra. Arrondo, especialista en Glaucoma de l’IMO.

Temes tractats: què és, tipus de glaucoma, riscos, diagnòstic i proves, tractaments (col•liris, làser, cirurgies) i prevenció.
A partir del minut 7:30 trobaràs una breu descripció de la diferència entre el glaucoma d'angle obert i el d’angle tancat.