Núria Gironella

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
La Núria, una de les primeres pacients operada de cataracta a l'IMO amb el làser de femtosegon, està molt satisfeta dels resultats obtinguts amb aquest equip d'última generació que els especialistes de l'Institut han incorporat de forma pionera.
Núria Gironella

Desde feia uns tres mesos, la Núria Gironella, odontòloga de professió, havia començat a percebre un “núvol” que li entorpia la visió de l’ull esquerre. Ràpidament, aquell “núvol” va anar augmentant fins que va tenir problemes per conduir i va decidir anar al seu oftalmòleg, amb el qual es feia revisions anuals a causa de la hipermetropia que li afectava tots dos ulls des de feia uns quinze anys. L’especialista li va diagnosticar una cataracta juvenil a l’ull esquerre i una altra d’incipient al dret i li va dir que s’hauria d’operar, malgrat que no seria de seguida. Tanmateix, la patología va continuar evolucionant amb velocitat i la Núria, amb 52 anys, es va començar a sentir insegura. "Quan no hi veus bé tens una gran inestabilitat. Jo fins i tot tenia por de caure", admet.

Així doncs, a partir de les recomanacions d’amics i de col·legues també metges, va venir a l’IMO per visitar-se amb el Dr. José Luis Güell. La setmana següent ja s’operava de la cataracta de l’ull esquerre: "La cirurgia va ser molt ràpida i el resultat, fantàstic. Només sortir de la sala d’operacions ja vaig notar una gran millora, tot i que encara seguia amb la pupil·la dilatada. L’endemà, quan em vaig despertar, vaig tenir una sensació increïble: hi veia el triple del que hi veia abans amb tots dos ulls!".

Equip pioner

La Núria va ser la cinquena pacient de l’IMO operada de cataracta amb el làser de femtosegon, que el Departament de Còrnia, Cataracta i Cirurgia Refractiva va introduir de manera pionera en les seves intervencions d'aquesta patologia el maig del 2012. El fet de saber que la tractarien amb una nova tècnica no li va ser cap problema, sinó al contrari: “Ho vaig valorar de manera positiva”, afirma la doctora. Passades 24 hores de l’operació, la Núria va tornar a l’IMO per fer-se la revisió postquirúrgica i va confirmar les bones sensacions que tenia, motiu pel qual, en sortir, va anar a fer un tomb pel Passeig de Gràcia per gaudir de la nova visió.

Dos dies després, el Dr. Güell li va practicar la segona cirurgia de cataracta, aquest cop a l’ull dret, amb la mateixa tècnica i amb els mateixos bons resultats. "Estic supercontenta perquè hi veig amb una claredat que no recordo haver tingut abans, ni amb lentilles. Ara només em calen les ulleres a l'hora de llegir, per la vista cansada", conclou.