Noves teràpies milloren l’estètica de la mirada sense posar en risc la salut ocular

L’embelliment de la part superior del rostre amb cirurgia pot afectar la salut; per això cal posar-se en mans d’especialistes
Article a El Comercio

El tractament quirúrgic de la regió que envolta l’ull pot afectar directament l’òrgan ocular i la visió. Per això l’Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona té un Departament de Cirurgia Plàstica Ocular i Orbitària que s’ocupa de patologies i de defectes estètics, plàstics o funcionals relacionats amb les òrbites oculars (cavitats en les quals s’allotgen els ulls), les parpelles i les vies lacrimals, com també, en general, de tota la part mitjana i superior del rostre.

Els oftalmòlegs especialistes en cirurgia plàstica ocular són els més indicats per tractar, per exemple, les freqüents malposicions palpebrals, la retracció palpebral, l´entropi (la parpella es fica cap endins i provoca el frec de les pestanyes a la còrnia) o ectropi (la parpella es doblega cap enfora).

La cirurgia estètica de parpelles més habitual és la blefaroplàstia, una operació per corregir les bosses i l’excés de pell de les parpelles (inferiors i superiors), explica el Dr. Ramón Medel, del Departament de Cirurgia Plàstica Ocular i Orbitària de l’IMO.

Descarrega’t l’article sencer en PDF.