Urgències oftalmològiques 24h: en quins casos acudir-hi?

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES

A causa de l'impacte del Covid-19, a l'IMO centrem l'atenció presencial en patologies oculars de caràcter urgent, que és important tractar a temps per preservar la visió. 

urgències IMO

Davant la situació excepcional que vivim aquests dies, a causa del Coronavirus (Covid-19), l’activitat habitual de l’IMO s’ha vist afectada. S'han posposat les cites programades, però es manté obert el Servei d'Urgències 24 hores, que dona cobertura presencial als casos que requereixen atenció immediata.

També garantim el seguiment de pacients operats recentment o amb tractaments crònics, a més de continuar atenent per telèfon totes les consultes que puguin tenir els nostres pacients.

Símptomes d'alarma davant urgències oculars

Per evitar complicacions futures o fins i tot, en alguns casos, salvar la visió és molt important detectar una urgència a temps. Per això cal estar atent als símptomes i acudir a l'especialista per a un diagnòstic i tractament precoç.

Per tal de determinar el grau d'urgència, dos factors principals que s’han de tenir en compte són els símptomes i la durada. Això marcarà el termini en el qual has de consultar l’oftalmòleg.

urgències oculars segons símptomes

Quant de temps esperar?

Els especialistes de l'IMO aconsellen acudir immediatament a l'servei d'urgències oftalmològiques si notes que perds visió, et fa mal l'ull o el tens vermell o inflamat. Així mateix, tampoc has de retardar la visita si has patit un traumatisme ocular o t'ha entrat algun cos estrany a l'ull.

En cas de veure-hi doble o borrós, notar fotofòbia (molèstia excessiva davant la llum) o veure cossos flotants o centelleigs en el camp visual, tens un marge d'1 a 2 dies perquè un oftalmòleg pugui examinar-te i valorar el cas.

Finalment, altres símptomes com ara molèsties oculars, llagrimeig excessiu o exsudació i vermellor poden esperar fins a 3 setmanes, tot i que no has de passar-los per alt. Això mateix has de procurar si te n’adones que tens el globus ocular més cap enfora del que és habitual ("ulls sortits" o proptosi), si notes la parpella caiguda (ptosi palpebral) o si sospites d'un possible tumor a la parpella.