Tractament de les malposicions palpebrals

La cirurgia plàstica ocular i orbitària garanteix el millor tractament de patologies tant estètiques com funcionals. Els cirurgians plàstics oculars són els professionals més indicats per tractar malposicions palpebrals com la blefaroplàstia

Malposicions de les parpelles

Els cirurgians plàstics oculars són els més indicats per tractar malposicions palpebrals com la retracció palpebral, l’entropi (la parpella entra cap endins i provoca el frec de les pestanyes a la còrnia) o l’ectropi (la parpella es doblega cap enfora). Els tumors o carcinomes al voltant de la parpella són també molt freqüents, tot i que poc reconeguts per la població.

La cirurgia estètica de parpelles més habitual és la blefaroplàstia, una operació per corregir les bosses i l’excés de pell de les parpelles (inferiors i superiors). A la Unitat de Cirurgia Plàstica Ocular i Orbitària de l’IMO, es fan blefaroplàsties inferiors assistides amb làser, que eviten talls visibles a la pell, deixen menys hematoma, redueixen la inflamació i permeten una recuperació més ràpida. A més, el fet que sigui un oftalmòleg especialista en cirurgia plàstica ocular qui dugui a terme l’operació minimitza el risc de problemes postoperatoris com ara la retracció de la parpella inferior. Aquesta complicació tan habitual, que afecta prop del 20% de casos, fa que la parpella inferior quedi molt baixa, de manera que dóna la imatge antiestètica d’un ull molt obert i a més provoca ull sec en els pacients.

Després de la blefaroplàstia

Per tant, tot i que la millor manera de prevenir aquesta seqüela és posar-se en mans d’un expert en cirurgia plàstica ocular i orbitària per corregir les bosses de sota els ulls, quan això no passa l’IMO ofereix una cirurgia pionera per solucionar la retracció de la parpella després de la cirurgia de blefaroplàstia. Es tracta del lífting mediofacial transconjuntival, una tècnica sense incisions visibles que aconsegueix tornar als ulls l’aspecte normal i resoldre els símptomes de l’ull sec. Aquesta tècnica es fa servir en pacients tiroïdals, amb retraccions traumàtiques, amb paràlisi facial i fins i tot per alçar els pòmuls.

També poden aparèixer seqüeles en la blefaroplàstia de parpella superior, com ara paràlisi o retracció de la parpella mateixa. L’IMO té una cirurgia específica per reconstruir la parpella superior anatòmicament i funcionalment.

Instituto de Microcirugía Ocular també és un centre de referència en la cirurgia que corregeix la ptosi palpebral o caiguda de la parpella per una disfunció del múscul elevador, per causes degeneratives o congènites. La Unitat de Cirurgia Plàstica Ocular i Orbitària de l’IMO fa fins a vuit tècniques que permeten obtenir el millor resultat en cada cas i evitar incisions visibles. Les tècniques per alçar les parpelles també poden ser útils per tractar el blefarospasme (contracció involuntària de les parpelles).