Reconeixement al Dr. Borja Corcóstegui per la seva notorietat i excel·lència en medicina

Els premis Gaudí Gresol, que es van lliurar ahir, valoren la trajectòria del fundador i director mèdic de l’IMO, coincidint amb 40 anys de reeixida dedicació a l'oftalmologia

premio gaudí gresol 2019

Els Premis Gaudí Gresol a la Notorietat i Excel·lència, que promou la Fundació Gresol en col·laboració amb l'Ajuntament de Reus, han reconegut la trajectòria del Dr. Borja Corcóstegui, soci-fundador i director mèdic de l'Institut de Microcirurgia Ocular (IMO) i president de la Fundació IMO, en la tretzena edició dels seus guardons. El jurat dels premis, que es van lliurar ahir a l'Auditori Gaudí de la Fira Reus, l’ha reconegut en l'apartat de Medicina per les seves contribucions i avenços en oftalmologia, àmbit en el qual compleix 40 anys de prestigiós recorregut.

Investigació i innovació en retina

Des de l'organització dels premis, que va incloure un sopar amb fins solidaris en benefici de la Fundació Rosa Maria Vivar, han distingit el Dr. Corcóstegui, entre la desena de premiats, "per la seva brillant trajectòria professional i per la seva vàlua personal. Hem valorat que lidera el rànquing d'especialistes en oftalmologia amb millor reputació a Espanya, segons el primer Monitor de Reputació Sanitària (MRS), així com el seu treball realitzat a l’IMO. Considerem que aquest premi és un reconeixement a la creació d'aquest Institut".L'especialista, Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, va agrair el premi als presents i en el seu discurs va aprofitar per fer un repàs per la història moderna de l'oftalmologia.

D'aquesta manera, els guardons posen en relleu les quatre dècades de trajectòria de l'oftalmòleg, coordinador del Departament de Retina i Vitri de l’IMO, precursor de la unió de la recerca clínica i genètica en retina, subespecialitat en la qual ha contribuït de manera destacada en el seu desenvolupament. Entre els seus èxits hi ha la introducció, de forma pionera a Espanya, de la vitrectomia, tècnica que ha permès tractar lesions importants en aquesta zona de l'ull, com ara el despreniment de retina, la retinopatia diabètica o malalties lligades a l'alta miopia. Així mateix, també és precursor en avenços per combatre la ceguesa i ha implantat, per primera vegada al nostre país, el xip de retina IRIS®II, sistema de visió artificial de la companyia Pixium Vision, en Francisco Mulet i Rosario Juez, dos pacients invidents de l'Institut.

Dr. Borja Corcóstegui, reconeixement a la solidaritat

A més d'aquest reconeixement, el Dr. Corcóstegui també acaba de rebre el Premi a la Trajectòria en els VI Premis Medicina i Solidaritat DKV, l'objectiu dels quals és posar en valor a entitats i persones de l'àmbit de la salut que donen suport i impulsen projectes solidaris. Aquestes no han estat les úniques distincions que ha rebut el Dr. Borja Corcóstegui enguany, que al març va rebre la la Medalla d'Honor de la Societat Espanyola de Retina i Vitri (SERV) de la mà del seu nou president, el Dr. José García-Arumí.