Primeres passes de la visió artificial

Algun dia serà possible recuperar la visió després d’haver-se quedat totalment cec? Set centres europeus, entre ells l’Institut de Microcirurgia Ocular, treballen en un projecte d’estimulació elèctrica de la retina que ja ha permès retornar una mica de visió a pacients que l’havien perduda del tot. La condició és que el pacient conservi funcional el nervi òptic.

Algun dia serà possible recuperar la visió després d’haver-se quedat totalment cec? Set centres europeus, entre ells l´ Institut de Microcirurgia Ocular, treballen en un projecte d’estimulació elèctrica de la retina que ja ha permès retornar una mica de visió a pacients que l’havien perduda del tot. La condició és que el pacient conservi funcional el nervi òptic.

Perdre la visió quan se n’ha tingut és una de les minusvalideses més devastadores. Algunes malalties, com la retinitis pigmentosa, poden conduir els qui les pateixen a la més absoluta foscor i, de fet, és una de les dues principals causes de ceguesa en persones adultes. Però s’ha obert una esperança per a aquests pacients: la visió artificial ha començat a fer les primeres passes. Descarrega’t l’article sencer en PDF en aquest enllaç