Prestigiosos especialistes en cirurgia de retina de tota Europa es troben a l’IMO

Amb el nom de Trends in Surgical and Medical Retina, el congrés té l’objectiu que els participants coneguin i comparteixin les últimes novetats, avenços i tècniques relacionades amb les patologies de retina.

A l’acte hi haurà presentacions científiques i ponències de representants de centres de prestigi en l’àmbit de la cirurgia ocular i l’oftalmologia, com ara Bill Aylward, director mèdic del Moorfields Eye Hospital (Londres) o el professor Stanley Chang (Nova York), considerat el pare de la cirurgia retinal moderna.

A més de les xerrades, durant el congrés, que tindrà lloc a l’Auditori de l’IMO, es connectarà amb sales d’operacions del centre perquè els assistents puguin veure en directe les tècniques dels nostres cirurgians especialistes. Doctors, cirurgians, personal tècnic i audiovisual del centre han treballat en equip per poder oferir aquest contingut únic i resoldre la complexitat tècnica de “connectar” amb vuit cirurgies en directe. De la mateixa manera, diversos doctors de l’IMO han col•laborat en la coordinació dels continguts del congrés i faran conferències sobre les respectives àrees, com el doctor García-Arumí, el doctor Mateo i el doctor Navarro. A més de les cirurgies, hi ha programades diverses taules rodones en les quals es discutirà sobre les últimes tècniques quirúrgiques per a diverses patologies relacionades amb la retina, com el forat macular, la membrana epiretinal, la retinopatia diabètica, etc., i també sobre nous tractaments per a la DMAE (Degeneració Macular Associada a l’Edat) o sobre les lents intraoculars, entre d’altres qüestions.

El congrés és una iniciativa de l´ IMO en col•laboració amb l´ ESASO, l’Escola Europea d’Estudis Avançats en Oftalmologia, de la qual el doctor Borja Corcóstegui és president del Comitè Científic, una mostra més de la implicació de l’ IMO en la formació i l’impuls a la innovació en l’àrea de l’oftalmologia.