L’IMO se suma a la Setmana Mundial del Glaucoma

 

La Setmana del Glaucoma, que se celebra de l'11 al 17 de març de 2018, és una iniciativa conjunta de l'Associació Mundial de Glaucoma (WGA) i de l'Associació Mundial de Pacients de Glaucoma (WGPA) que pretén cridar l'atenció sobre una malaltia crònica que pot afectar molt greument la visió, i arribar a causar ceguesa.

Setmana Mundial Glaucoma

Durant aquesta setmana, a tot el món es duen a terme diverses iniciatives d'informació i conscienciació per ressaltar la necessitat d'un diagnòstic i un tractament precoç i adequat de la malaltia. La majoria de la població no coneix les conseqüències que pot ocasionar el glaucoma, ni sap que la prevenció podria reduir l'impacte de la malaltia. Es calcula que només a Espanya prop d'un milió de persones pateixen glaucoma i la meitat no ho saben, ja que normalment el pacient no n'és conscient fins que ja té afectat prop del 80% del camp visual. Per això, la Fundació IMO i l'IMO engeguen anualment una campanya que amb activitats de prevenció i informació, enguany, sota el lema Glaucoma: més enllà de la pressió intraocular.

Revisions gratuïtes i una sessió informativa

La hipertensió ocular, és el principal factor de risc de glaucoma, però no l'únic, tal com recorda la Dra. Elena Arrondo membre del Departament de Glaucoma de l'IMO: “Tenir la pressió intraocular alta, no implica tenir la patologia, ja que existeixen pacients amb valors normals que poden patir-la". Així mateix, la oftalmóloga explica que el que determina si es produeix o no glaucoma és el dany en el nervi òptic. Precisament per aquest motiu, detectar precoçment aquesta malaltia és essencial per evitar la pèrdua de visió associada.

Sessió informativa

Dijous 15 març
18:00 h
Auditori IMO

Sessió a càrrec de les doctores Elena Arrondo, Sílvia Freixes i Laia Pascual, del Departament de Glaucoma de IMO, durant la qual explicaran el paper del nervi òptic en la pèrdua de visió associada al glaucoma.

Reserva la teva plaça!

Unitat de Diagnòstic Precoç

A més, entre el 12 i el 16 de març, la Fundació IMO oferirà revisions oculars gratuïtes a població de risc:

  • Edat (més de 60 anys)
  • Antecedents familiars de glaucoma
  • Hipertensió ocular
  • Miopia o hipermetropia alta
  • Altres malalties oculars
  • Traumatismes oculars
  • Raça negra o asiàtica
  • Angle estret

Per reservar hora de revisió, truqueu al 93 253 22 10.