L’IMO recupera la normalitat en les seves consultes i cirurgies

L'Institut dedica tots els seus esforços a implementar mesures d'higiene i seguretat, per oferir les millors garanties als seus pacients.

quiròfan IMO

L’IMO es va adaptar ràpidament a les mesures excepcionals de l'estat d'alarma i va dedicar tots els seus esforços a l'atenció d'urgències oftalmològiques les 24 hores, tant presencialment, com per telèfon.

Quiròfans amb totes les garanties

L'àrea quirúrgica és, probablement, un dels espais en què l'Institut ha aplicat les noves mesures de seguretat i protecció més a consciència, amb l'objectiu d'oferir totes les garanties als seus pacients.

En aquest sentit, l'amplitud, tant a les sales d'espera, com en altres espais quirúrgics, permet mantenir la distància de seguretat entre pacient i pacient. Així mateix, s'han adaptat les agendes quirúrgiques, per espaiar les intervencions i cada pacient disposa, a més, d'un vestidor independent, per a més higiene.

Així mateix, des de fa diversos anys, els vuit quiròfans de l’IMO compten amb la màxima qualificació ISO6 de sales d'ambient controlat (segons la norma UNE 171340 de l'AENOR), exigible en intervencions cardíaques.

Descarga la infografía Com extremem la prevención en els nostres quiròfans?

Realització de PCR a tots els pacients quirúrgics

Pel que fa a les proves prequirúrgiques, a més de les que es fan habitualment, l’IMO afegeix PCR a tots els pacients que se sometran a una cirurgia per detectar, a l'hora, anticossos de la covid-19. Aquesta exigència, és una de les directrius de centre del segell de qualitat Joint Commission International.

Intensificació de les mesures d'higiene i seguretat

sala quirúrgica IMO

L'àrea quirúrgica de l'IMO ha aplicat noves mesures de seguretat i protecció per garantir la seguretat dels pacients

Tant en les consultes de l’IMO, com en els quiròfans, s'han intensificat les mesures d'higiene, neteja i desinfecció d'instal·lacions, equips i instrumental. En aquesta línia, es desinfecten totes les superfícies i l'instrumental utilitzat abans i després de cada pacient.

També s'ha implementat l'ús d'estructures protectores per evitar qualsevol contacte directe durant les exploracions oculars. I, tot el personal ha de complir, per protocol, amb totes les mesures d'higiene i seguretat, extremant el rentat de mans i utilitzant mascareta i guants, durant tot el procés.

D'altra banda, l’IMO ha posat gel hidroalcohòlic a disposició dels seus pacients i acompanyants en diferents punts del circuit d'atenció. Així mateix, també facilitarà mascaretes als visitants que acudeixen a l'Institut sense.

Atenció oftalmològica en línia

Durant l'estat d'alarma, l’IMO va posar en marxa un servei de telemedicina que continuarà estant operatiu a s'acabi la crisi sanitària. D'aquesta manera, qualsevol pacient que ho desitgi podrà posar-se en contacte de m anera telemàtica amb el personal mèdic de l'Institut, utilitzant una senzilla plataforma digital.